Skip to main content

De eilanden van Guadeloupe zijn een enorm veelzijdige Caribische bestemming. Geen enkele andere Caribische bestemming is zo ideaal om te gaan eilandhoppen. Maar wat te doen in Guadeloupe? Lees gauw verder voor 11 tips.

Ik wil naar Guadeloupe

Wat te doen in Guadeloupe | Tip 1: Naar het strand

De eilanden van Guadeloupe bieden een overvloed aan geweldige stranden. Zo bevinden zich de witte zandstranden van Grande-Terre bij Saint-Anne. Een oogverblindend wit zandstrand, en naar mijn persoonlijke mening een van de mooiste stranden van het Caribisch gebied, op Marie-Galante is Plage de la Feuillère. Het witte zandstrand Le Souffleur met zijn vele palmbomen op La Désirade lijkt zo uit een filmset te komen. Basse-Terre staat bekend om zijn zwarte zandstranden in het zuiden en goudkleurige zandstranden, zoals het strand Plage de Grande Anse, in het noorden.

vakantie Guadeloupe

Wat te doen in Guadeloupe | Tip 2: Hiken op de vulkaan

In het zuiden van het eiland Basse-Terre ligt La Soufrière, een actieve vulkaan. La Soufrière is met 1.467 meter niet alleen de hoogste berg van Guadeloupe, maar tegelijk ook die van de Kleine Antillen. Met duidelijk gemarkeerde paden kunnen bezoekers helemaal naar de top van de vulkaan in het Guadeloupe National Park lopen. Wil je net wat meer achtergrondinformatie, dan is hiken onder leiding van een gids een aanrader.

natuur rondreis guadeloupe La Grande Soufriere Guadeloupe

Wat te doen in Guadeloupe | Tip 3: Eet een ‘bokit’

Een bokit (recept) is dé lokale burger, of eigenlijk sandwich, van Guadeloupe – een in olie gefrituurde bol die na het koken is opengesneden en gevuld wordt met schelpdieren, verse vis, kip, ham en kaas of andere lekkernijen. Ieder jaar in juli viert men in Deshaies op Basse-Terre het bokitfeest (fête du bokit), dé gelegenheid om deze heerlijke specialiteit te eten!

Wat te doen in Guadeloupe | Tip 4: Geniet van de Frans-Creoolse keuken

Met meer dan 200 restaurants en bistro’s en een rijk culinair erfgoed is Guadeloupe een uitstekende bestemming om overheerlijk te dineren. De chef-koks zijn creatief geïnspireerd door de verse en smaakvolle ingrediënten van de archipel. Zo zorgen zij voor een unieke gastronomische ervaring.

Wat te doen in Guadeloupe | Tip 5: Eilandhoppen

Dankzij het het uitstekende veerboot netwerk van Guadeloupe wordt eilandhoppen een fluitje van een cent. Binnen 30 tot 45 minuten vaar je van Basse-Terre of Grande-Terre naar het vergeten La Désirade, het idyllische Marie-Galante of de romantische eilandjes van Les Saintes. Nog niet genoeg eilanden voor je om naartoe te hoppen? Voor de diehard fans zijn er nog de Îles de la Petite-Terre.

Vakantie Guadeloupe Zeilen naar de Guadeloupe Dominica Les Saintes Fort Napoleon

Wat te doen in Guadeloupe | Tip 6: Snorkelen

Snorkel tussen de koraalriffen en het inheemse zeeleven. Kijk hoe walvissen langs komen dartelen in het Cousteau-reservaat. Het strand bij uitstek om vanuit te gaan snorkelen is Plage de Malendure. In de vroege ochtend ontmoet je hier de zeeschildpadden. Overdag kun je eenvoudig per glasboot naar het Cousteau-reservaat om daar te gaan snorkelen. Wist je dat we ook een zeilvakantie organiseren langs de eilanden van Guadeloupe?

Wat te doen in Guadeloupe | Tip 7: Duik in de geschiedenis

Geniet van de lokale geschiedenis van Guadeloupe bij attracties zoals het herdenkingsmuseum ACTe, gewijd aan de herinnering en geschiedenis van de slavenhandel. La Route de l’esclave, onderdeel van het slavenroute-project van UNESCO. Fort Delgrès, een 17e-eeuws Frans fort. Distillerie Bologne, een rumstokerij die ooit eigendom was van de familie van Joseph Bologne Chevalier de Saint-George, ook wel bekend als de Zwarte Mozart.

Wat te doen in Guadeloupe | Tip 8: Bezoek Pointe-à-Pitre

Hang lekker rond in Pointe-à-Pitre, ook wel bekend als het New Orleans van het Caribisch gebied. Het is de grootste stad van Guadeloupe met markten, straat ‘gwo-ka’ (muziek gespeeld met handtrommels) en Franse koloniale architectuur.

Wat te doen in Guadeloupe | Tip 9: Plons in een waterval

Verwonder je over de pracht van de vele watervallen die Guadeloupe rijk is. Het is een wandeling meer dan waard naar de prachtige watervallen die allen op Basse-Terre gelegen zijn, zoals bijvoorbeeld Les Chutes du Carbet, Saut de la Lézarde en Le Saut d’Acomat. De watervallen zijn niet alleen prachtig, maar ook de ideale manier om even heerlijk af te koelen. Trek goede schoenen aan, zwemkleding mee en neem genoeg water mee, en natuurlijk je camera!

vakantie guadeloupe cascade la coulisse natuur rondreis guadeloupe

Wat te doen in Guadeloupe | Tip 10: Death in Paradise tour in Deshaies

Voor alle fans van de komische politieserie Death in Paradise is dit een must do: bezoek alle highlights op Saint Marie uit de serie in het echt in Guadeloupe. Wist je dat Death in Paradise voornamelijk is opgenomen in Deshaies (Honoré in de serie)? Lees meer in deze blog.

Reis Saint Marie Death in Paradise Saint Marie beach shack hut anse de la perle

Wat te doen in Guadeloupe | Tip 11: Cultuur snuiven

Geniet van de rijke cultuur van Guadeloupe. De mix van Franse en Creoolse culturen komt niet alleen tot uiting in het lokale eten en de architectuur van het eiland, maar ook in hun ‘zouk’, de meest populaire muziek in Guadeloupe. Die hoor je voornamelijk terug in de clubs en bars.

Ik wil naar Guadeloupe
Guadeloupe vlag

Vakantie Caribische eilanden

Bekijk onze reizen naar Guadeloupe

Leave a Reply