Op vakantie naar Saint Lucia

Een vakantie naar St Lucia is een reis naar een van de meest exclusieve eilanden van de Caribbean. Onmiskenbaar zijn de iconische Pitons, twee vulkanische bergpieken die je wellicht kent van de foto’s. Op St Lucia vind je ’s werelds enige drive-in vulkaan, maar pluk je ook vers, tropisch fruit uit het regenwoud.

vakantie Saint Lucia zeilen naar de Grenadines Saint Lucia Pitons Soufriere
Video afspelen
Saint Lucia

St Lucia is hét Caribische eiland voor een huwelijksreis

Het Caribische eiland St Lucia ligt ten zuiden van Martinique en ten noorden van Saint Vincent. St Lucia kent een prachtige, weelderige en ruige natuur. De weg langs de westkust van hoofdstad Castries naar Soufriere is er een van adembenemende vergezichten. Het eiland kent talloze, idyllische witte én zwarte zandstranden met de meest exclusieve, luxe hotels en resorts.

Maar wees niet bang voor massatoerisme op Saint Lucia, hier wordt voor gewaakt. Waar je in het noorden veelal all-inclusive resorts aan de witte zandstranden treft, zie je in het tropische midden en zuiden bij de iconische bergpieken The Pitons de exclusievere resorts en hotels.

Neem de watertaxi vanaf Soufriere naar Marigot Bay, een van de mooiste baaien in de Caraïben. Laat je lekker gaan en ervaar een modderbad bij de drive-in vulkaan of slinger met de zip-line als Tarzan van boom naar boom in het regenwoud. Een vakantie naar Saint Lucia biedt het allemaal, en wij regelen het voor je.

Bekijk onze reizen naar Saint Lucia

Reizen
Hieronder hebben we onze voorbeeldreizen naar Saint Lucia voor jou gesorteerd.
Beleef de Caraïbische eilanden zoals je nog niet eerder kennis met ze hebt gemaakt. Deze buitengewoon toffe zeilvakantie is een unieke kans om de magische Grenadines te bezoeken. De zeiltocht start vanaf het Franse eiland Martinique, waar vandaan je gaat zeilen naar de Grenadines. Een betoverend mooie archipel en een waar zeilparadijs met als hoogtepunt de ongeschonden Tobago Cays. En wat dacht je van het mystieke Saint Vincent en het magisch mooie Saint Lucia?
€ 2.624 p.p.
Ben jij natuurliefhebber en houd je tegelijk van mooie hotels? Dan is een reis naar het Caribische eiland Saint Lucia jou op het lijf geschreven. ’s Werelds enige drive-in vulkaan, tropisch fruit uit het weelderige regenwoud, idyllische stranden, natuurlijke modderbaden en fantastische culinaire belevingen staan hier op jou te wachten. Wij brengen jou naar een van de meest exclusieve bestemmingen van het Caribisch gebied.
€ 2.489 p.p.

Onze meest gestelde vragen over Saint Lucia

FAQ

Saint Lucia is niet rechtstreeks te bereiken vanuit Nederland, dat maakt het een exclusief eiland. Vanuit Amsterdam via een overstap in Londen zijn er diverse verbindingen mogelijk met British Airways en Virgin Atlantic. Tevens is het mogelijk om Saint Lucia bijvoorbeeld te combineren met Barbados.

Saint Lucia ligt in de Caribbean en behoort tot de Bovenwindse eilanden van de Kleine Antillen. Saint Lucia ligt ten zuiden van Martinique, ten westen van Barbados en ten noorden van Saint Vincent & The Grenadines.

Saint Lucia heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het hele jaar door valt er geregeld neerslag in de vorm van kortstondige tropische buien, dit verklaart ook de prachtige, weelderige natuur. De gemiddelde temperatuur op Saint Lucia is 29 graden overdag en ’s nachts koelt het gemiddeld af tot 24 graden.

Saint Lucia is nagenoeg het hele jaar goed te bezoeken. Het hoogseizoen start in de kerstvakantie en duurt tot en met april, houd rekening met veel hogere tarieven, met name in de kerstvakantie. Vanaf mei start het laagseizoen. In de maanden augustus en september moet je rekening houden met het orkaanseizoen, al ligt het eiland daar net iets te zuidelijk voor. De mooiste maanden zijn mei, juni, november en december.

Het Caribische eiland Saint Lucia is beroemd vanwege de Pitons, twee iconische, vulkanische bergpieken. Op het eiland vindt je naast paradijselijke stranden ook tropisch regenwoud en watervallen. Saint Lucia is een exclusieve bestemming en erg populair als huwelijksreis.

Onze route

Zo nemen we je mee op reis naar de Caribische eilanden

01

Dromen & inspiratie

We bieden de grootste selectie eilanden in het Caribisch gebied, allemaal uitgekozen door Mattijs, onze Caribbean Travel Designer en persoonlijk door hem bezocht. Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen en droom lekker weg. Het zaadje is geplant en het zal niet lang duren voordat die palmboom gaat groeien. Jouw vakantie naar de Caribbean is in zicht!

02

Vakantie Caribbean plannen

Persoonlijke aanpak, snelle service en op maat uitgewerkte vakanties naar het Caribisch gebied is wat we jou beloven. Tijdens de kennismaking wordt het logistieke plaatje van reis naar de Caribische eilanden in kaart gebracht. Wanneer gaat de vakantie plaatsvinden? Hoe lang is de reisduur? Hoe kom je op de eilanden? En zal de ervaring matchen aan de verwachting of zal deze worden overtroffen? Laat het maar aan Bay Travel over.

03

Caribisch reisplan op maat

Bij Bay Travel willen we dat het samenstellen van jouw vakantie naar de Caribbean voelt als een geluksmomentje, iets waar je blij van wordt en waar je helemaal naartoe leeft. We bieden alle accommodaties aan die je je maar kunt voorstellen, van luxe boutique hotel tot stoere boomhut en van waterbungalow tot privé villa.

04

Genieten op de Caribische eilanden!

Het moment is daar om te kunnen gaan genieten van de vakantie naar de Caribische eilanden die Bay Travel voor jou tot in de puntjes heeft geregeld en verzorgd. Je hebt vakantie! Geniet van alle bezienswaardigheden onderweg, verzamel zoveel als mogelijk mooie herinneringen en unieke ervaringen, zodat je straks uitgerust en met een glimlach op je gezicht weer thuiskomt.

Ontvang een vrijblijvend persoonlijk reisvoorstel voor jouw vakantie in de Caribbean

Boek veilig en vertrouwd

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:
3 werkdagen
Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen

Persoonlijke informatie

Reisinformatie

Contactinformatie

Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

We nemen na 27 juni 2024 contact op.