Veelgestelde vragen

Ongetwijfeld loop je met een aantal vragen rond die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Deze pagina geeft jou hopelijk een antwoord op jouw prangende vraag en de veelgestelde vragen in het algemeen.

Staat jouw vraag of je gewenste antwoord niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Vragen

Waar gaat jouw vraag over?

Algemeen

Bay Travel is een kleinschalige, gespecialiseerde reisorganisatie (touroperator) opgericht in 2021 door de nummer 1 Caribbean expert en reisspecialist Mattijs Baijens.

Vanuit het pittoreske vestingstadje Grave worden met veel liefde en ambacht allerlei op maat samengestelde reizen bedacht voor jou bedacht. Mattijs heeft zich sinds 2004 gespecialiseerd in het Caribisch gebied. Er is bijna geen jaar voorbij gegaan zonder een bezoek aan een van de Caraïbische eilanden. Hij kent deze veelzijdige regio dan ook op zijn duimpje.

Mattijs wordt ondersteund door Niek Rouw. Niek is het financiële brein en houdt zich dan ook voornamelijk bezig met de administratie en overige backoffice werkzaamheden. Niek is sinds 2012 een bescheiden ervaringsdeskundige van het Caribisch gebied te noemen.

Door jarenlange kennis en expertise, maar ook door samenwerking met betrouwbare en uitstekende partners ter plaatse is Bay Travel de specialist in de organisatie van unieke en exclusieve eilandreizen. Hierbij staat service hoog in het vaandel. In onze samengestelde reizen ligt de nadruk op de prachtige Caraïbische bestemmingen, unieke eiland combinaties, schitterende accommodaties en kloppende logistiek. Wij nemen de volledige organisatie van jouw droomreis uit handen, het enige wat jij nog hoeft te doen is achterover leunen en genieten.

Deze vraag wordt ons steeds vaker gesteld. Waarom zou ik voor Bay Travel kiezen, terwijl ik de reis ook gewoon zelf kan boeken?

Door de opkomst van zelfservice boeking sites is het samenstellen van je vakantie een stuk eenvoudiger geworden. Maar ga je dan ook onbezorgd op reis? En wie geeft jou gedegen advies? Klopt het logistieke plaatje? Wat zijn de inreisbeperkingen rondom het coronavirus? Allemaal vragen die op je af komen waarbij je zelf moet zorgen voor het antwoord én de oplossing.

Wil je liever onbezorgd op reis en vind je het fijn vindt om alles uit handen te geven? Vind je het prettig om een direct en vast aanspreekpunt te hebben die jou adviseert en informeert? Wil jij een uitgewerkt reisplan naar het Caribisch gebied waarbij rekening is gehouden met al jouw wensen? Wil jij worden verrast met unieke eilandcombinaties, schitterende accommodaties en uitstekende service? Indien je alle vragen volmondig met ‘ja’ hebt beantwoord, ben jij bij Bay Travel in hele goede handen.

 • Kennis, ervaring & advies
  Mattijs heeft alle bestemmingen die Bay Travel aanbiedt zelf bezocht. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, en door zijn uitgebreide kennis en ervaring weet hij iedere klant een passende reis te adviseren. Iedere klant is uniek, zo ook jouw reis. Aan de hand van jouw wensen zal Mattijs middels persoonlijk advies een op maat uitgewerkt reisplan uitwerken en presenteren, waarbij alle reisonderdelen naadloos op elkaar aansluiten.
 • Onbezorgd op vakantie
  Bay Travel vindt het erg belangrijk dat jij als klant in goede handen bent. Daarom zijn we aangesloten bij VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) die er op toe ziet dat de betrouwbaarheid van de reisorganisatie in orde is en daarmee de kwaliteit bevorderd wordt van de aangeboden reizen, GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators) zorgt voor de financiële zekerheid en het Calamiteitenfonds grijpt in indien er zich onverhoopt op jouw vakantiebestemming een calamiteit voordoet en je voor onvoorziene kosten komt te staan.
 • Gerenommeerde partners en leveranciers
  De geselecteerde partners en leveranciers van Bay Travel zijn van grote toegevoegde waarde om jouw reis tot een succes te maken. We vinden het daarom erg belangrijk dat ze uitblinken in betrouwbaarheid. Bay Travel houdt net als jij van het beste. We werken dan ook samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, de mooiste accommodaties en de meest betrouwbare partners ter plaatse. Door jarenlange ervaring heeft Bay Travel zorgvuldig de beste partners en leveranciers voor jou geselecteerd.
Mattijs van Bay Travel heeft alle bestemmingen die worden aangeboden op deze website zelf bezocht. Zijn jarenlange kennis en ervaring, z’n innerlijke ontdekkingsreiziger en een rummetje op zijn tijd heeft hem de creativiteit gegeven om fantastische eiland combinaties voor jou te bedenken. Deze eiland combinaties en meer zijn verwerkt tot de voorbeeldreizen die je op de website tegenkomt. Op deze manier nemen we jou mee in gedachten naar de betreffende bestemmingen en geeft dit jou inspiratie voor jouw droomreis. Natuurlijk is het mogelijk om een offerte te ontvangen van een van de toffe voorbeeldreizen, maar hoe fijn is het dat de reis ook geheel voor jou op maat en naar wens kan worden uitgewerkt?

Bay Travel werkt bij alle voorbeeldreizen met verschillende pakketten. We laten zo de mogelijkheden zien die wij voor je kunnen verzorgen. Daarnaast willen we rekening houden met ieders portemonnee.

Er geldt een vanaf-prijs voor het basispakket. Door de overige twee pakketten wordt de reis aangevuld met extra’s als bijvoorbeeld kamer upgrades, excursies, diners, VIP-mogelijkheden, privé transfers en huurauto’s.

Bij het invullen van het offerteformulier kun je desgewenst aangeven naar welk pakket in de prijsopgave je voorkeur uitgaat.

 • Pakket Kolibrie: Dit is het pakket waar de vanaf-prijs van de voorbeeldreis op is gebaseerd. Dit pakket is al erg compleet en bevat minimaal de vlucht en het landarrangement.
 • Pakket Pelikaan: Dit pakket is aangevuld met extra’s, zoals bijvoorbeeld een kamerupgrade, diner of excursiepakket.
 • Pakket Flamingo: Dit pakket is het meest luxe en complete pakket bij iedere voorbeeldreis. Zo zijn in dit pakket alle denkbare upgrades, VIP onderdelen, en bijvoorbeeld een huurauto inbegrepen.
Bij Bay Travel hebben we in de loop der jaren vele schitterende, unieke en authentieke accommodaties ontdekt. Hierbij kun je denken aan stijlvolle boutique hotels, avontuurlijke boomhutten of intieme lodges. En wat dacht je van een geheel verzorgde zeilvakantie met verblijf in een tweepersoonshut op een catamaran? In een aantal van bovengenoemde voorbeelden hebben we het voorrecht gehad te verblijven en anderen hebben we persoonlijk bezocht. Aan de hand van jouw wensen en het opgegeven budget, selecteren wij in overleg met jou een passende accommodatie die het best aansluit bij de bestemming en het karakter van de reis.
De kracht van Bay Travel is het op maat uitwerken van exclusieve reizen. We hopen voor iedere portemonnee een mooie en onvergetelijke reis te kunnen uitwerken, al zijn we ons er van bewust dat het type reis die we aanbieden niet de meest voordelige zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om bij iedere voorbeeldreis een indicatieve prijsindicatie te vermelden. Deze prijsindicatie is meestal gebaseerd op de meest gunstige periode om te reizen. Hierdoor krijg je toch alvast een indruk van het financiële plaatje. De voorbeeldreizen op onze website zijn veelal voorzien van bijzondere, unieke en/of luxueuze accommodaties. De bestemming, het type reis, de reisduur en de gekozen accommodatie kan het budget doen verschillen, en zijn daarmee de belangrijkste factoren die bepalend zijn voor de uiteindelijke reissom van jouw droomreis. Bij Bay Travel vinden we het belangrijk dat we ons focussen op jouw unieke en exclusieve persoonlijke reis, waarbij je kunt vertrouwen op onze expertise en ervaring. Voor, tijdens én na de reis.
Het korte antwoord is: vooralsnog wel. Het uitgebreide antwoord is als volgt: Mattijs van Bay Travel is een ware Caribbean expert. In zijn jarenlange ervaring heeft hij meerdere malen ondervonden hoe belangrijk het is om vanuit eigen ervaring te adviseren en enthousiasmeren. Een vakantiebestemming verkopen aan een klant waar je zelf niet bent geweest voelt voor Mattijs hetzelfde als proberen een bed te verkopen aan een klant waar je zelf nooit in hebt geslapen en dus ook niet weet of je een goede nachtrust kunt garanderen. Een droomreis is maatwerk, iedere klant droomt van zijn of haar eigen unieke reis. Een reis adviseren voelt voor Mattijs dan ook als het creëren van een beleving. Hij neemt je graag in gedachten mee naar de plekken waar hij zo graag komt. En dat zijn toevallig de Caraïbische eilanden. Er zijn slechtere plekken om fan van te zijn, toch? Maar kan ik dan echt niets anders boeken bij Bay Travel? Op de langere termijn heeft Bay Travel het voornemen om uit te breiden en de horizon te verkennen. Zo lang het maar past in de beleving van Bay Travel; paradijselijke eiland vakanties met prachtige baaien.

Bay Travel maakt het mogelijk dat je een behoorlijk aantal eilanden in het Caribisch gebied kunt bezoeken. Mattijs van Bay Travel heeft alle aangeboden Caraïbische eilanden bezocht, al staan er nog genoeg op zijn verlanglijstje.

We organiseren graag jouw vakantie naar de volgende Benedenwindse eilanden:

 • Aruba;
 • Curaçao;
 • Bonaire.

Tevens organiseren wij graag jouw droomreis naar de volgende Bovenwindse eilanden:

 • Britse Maagdeneilanden (met de eilanden Tortola, Virgin Gorda, Jost van Dyke en Anegada);
 • Sint Maarten;
 • Anguilla;
 • Saint Barthélemy (ook wel Saint Barth of Saint Barths genoemd);
 • Saba;
 • Sint Eustatius;
 • Nevis;
 • Guadeloupe (met de eilanden Basse-Terre, Grande-Terre, Marie-Galante en Les Saintes);
 • Martinique;
 • Barbados;
 • Saint Lucia;
 • Saint Vincent & The Grenadines (met de eilanden Mayreau, Mustique, Bequia, Canouan en Tobago Cays);
 • Grenada (met het eiland Carriacou).

Op dit moment hebben wij onze voorbeeldreizen onderverdeeld in 8 reisthema’s waar je uit kunt kiezen, namelijk:

 • Luxury & Exclusive: Als budget een minder belangrijke rol speelt en je ongegeneerd wilt genieten van al het moois wat de Caraïbische eilanden te bieden hebben. Verblijf in vijfsterren hotels of luxueuze resorts. Volledig onbezorgd op reis waarbij alles voor je geregeld wordt, zonder omkijken.
 • Boutique & Chique: Haal meer uit een hotel dan enkel de overnachting en kies voor een unieke reis met de mooiste boutique hotels. Met onze selectie luxueuze, eigenzinnige en stijlvolle boutique hotels in het Caraïbisch gebied geven we jouw reis een vleugje boutique en chique.
 • Hop & Discover: Op vakantie is elke dag weer een nieuwe start. Reizen opent je ogen en eilandhoppen verrijkt je leven. Wij willen jou helpen om al het moois van gecombineerde verschillende Caraïbische eilanden met eigen ogen te zien.
 • Friends & Family: Sommige van onze Caribische bestemmingen lenen zich uitstekend voor familiereizen, gezinsreizen of een vriendenreizen. Bij een reis met het gezin wil je vanwege de kinderen vast een directe vlucht. En bij die Caribische vakantie met vrienden is een villa uitermate geschikt.
 • Bay & Beach: Wil je de mooiste stranden van het Caribisch gebied bezoeken? Ben je een zonaanbidder en hou je van het zachte zand tussen je tenen en het geluid van ritselende palmbladeren? Leg je zwemspullen, zonnebril en zonnebrand maar vast klaar.
 • Natuur & Eco: Wil je het Caribisch gebied bezoeken en adembenemende stranden, tropisch regenwoud, imposante watervallen en actieve vulkanen ontdekken? We bieden alle accommodaties aan die passen bij dit thema, van boomhut tot lodge en van waterbungalow tot je eigen bubbel.
 • Sail & Sea: Zeilen geeft eilandhoppen een nieuwe dimensie. Of je nu kiest voor een geheel georganiseerde zeiltocht of je eigen zeilboot met schipper. Elke dag is weer een nieuwe start, letterlijk, want geen dag tijdens de zeilvakantie is hetzelfde. Leun achterover op het zonnedek met een cocktail in je hand en geniet!
 • Romantiek & Chique: Samen romantisch met je voetjes in het zand de zon in zee zien zakken? Zoek je een idyllische baai in de Caraïben om je geliefde ten huwelijk te vragen? Wil je een romantische huwelijksreis naar de Caraïbische eilanden? Wij regelen het.
Wat gaaf, je wilt graag op de hoogte blijven over het reilen en zeilen van Bay Travel. We vinden het erg leuk als we jou op de hoogte mogen houden van ontwikkelingen wanneer we iets leuks te melden hebben. Hierbij kun je denken aan een nieuwsbrief waarbij we nieuwe bestemmingen, voorbeeldreizen, accommodaties of een nieuwe blog onder de aandacht brengen. Aanmelden kan eenvoudig via het offerteformulier of via de contact-pagina. Afmelden kan even zo eenvoudig via een knop in de footer van de nieuwsbrief. Kun je geen genoeg krijgen van ons? Dan is onze Facebook-pagina en Instagram-pagina nog een extra uitkomst.

Bay Travel respecteert jouw privacy als je onze website bezoekt, maar ook als je bijvoorbeeld een offerteformulier invult of je abonneert op de nieuwsbrief. We dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je met ons deelt, vertrouwelijk wordt behandeld. Bay Travel houdt zich aan de gestelde wet- en regelgeving, waaronder de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Onze opgestelde Privacy Verklaring vind je onderaan de footer van de website.

Openingstijden Van maandag t/m vrijdag van ’s ochtends 10:00 uur tot ’s avonds 20:00 uur én op zaterdag van ’s ochtends 10:30 uur tot ’s middags 15:30 uur is Bay Travel telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0486 – 700 237. Het kan zo maar zijn dat je ons buiten deze tijden wilt bereiken. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om met ons in contact te komen: In geval van nood Als je een reis bij Bay Travel hebt geboekt, dan heb je in de reisbescheiden ook het noodnummer gekregen. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar, maar dient enkel in geval van nood te worden gebeld. Adresgegevens Bay Travel opereert vanuit het schilderachtige Grave. Als je wilt, is het mogelijk om je reis te komen bespreken met Mattijs. Maak hiervoor wel eventjes een afspraak, dit kan eenvoudig via online agenda. Kies de gewenste dag en het gewenste tijdstip op het moment dat het jou uitkomt. Bay Travel Markt 18 5361 GH Grave Grave is een historisch vestingstadje aan de Maas, in de gezellige en bourgondische provincie Noord-Brabant. Combineer het plannen van je droomreis bij Bay Travel met een dagje shoppen in het centrum, een uitgebreide lunch of culinair diner bij een van de vele restaurants op loopafstand. Alle goede dingen in het leven binnen handbereik.

Bij ons staat bovenaan dat jij als klant een onbezorgde vakantie tegemoet gaat. Jouw klantenreis eindigt bij ons niet bij het enkel goed organiseren van jouw droomreis. We willen dat je ook ter plaatse een veilige, maar bovenal onbezorgde vakantie beleeft.

Bay Travel is daarom aangesloten bij de volgende belangrijke kwaliteitskeurmerken:

 • Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR): VvKR ziet er op toe dat betrouwbaarheid van de reisorganisatie in orde is, zo bevorderen zij daarmee de kwaliteit van de aangeboden reizen. Zij stellen ook als verplichting dat de reisorganisatie zich aansluit bij een garantiefonds. Bay Travel is ingeschreven bij de VvKR onder lidnummer 21061.
 • Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO): GGTO biedt jou de zekerheid dat jij jouw betaalde reisgelden terug ontvangt, en eventueel jouw terugreis vergoed krijgt, mocht Bay Travel onverhoopt in financieel onvermogen geraken. Dat is wel een fijne gedachte. Bay Travel is ingeschreven bij de GGTO onder deelnemernummer 1722
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen (Calamiteitenfonds): Indien er zich onverhoopt tijdens jouw reis een natuurramp voordoet op je bestemming of er breken ernstige onlusten uit, dan kan het Calamiteitenfonds dit uitroepen tot calamiteit. De mogelijke extra kosten die hierdoor ontstaan doordat jouw reis moet worden aangepast, worden betaald door het Calamiteitenfonds. Dit geldt overigens voor zowel onze Nederlandse als Belgische klanten.

Reisvoorstel & Boeken

Via onze website hebben we je het gemakkelijk gemaakt om een offerte aan te vragen. We hebben de offerteknoppen goed zichtbaar gemaakt op onze website in de kleur goud. Kon je ze niet vinden? Klik dan hier om naar het offerteformulier te gaan en start jouw droomreis. Dromen en inspiratie opdoen begint bij onze voorbeeldreizen. Je krijgt hopelijk een goed beeld van de mogelijkheden. Bij elke voorbeeldreis is het mogelijk het offerteformulier in te vullen. Ben je tevreden met de voorbeeldreis zoals deze is gepresenteerd? Dan kies je voor het verkorte offerteformulier. Wil je toch liever wat meer wensen verwerkt zien? Dan gaan we graag op maat voor je aan de slag en kies je voor het uitgebreide offerteformulier. Zodra jij jouw verkorte of uitgebreide offerteaanvraag hebt verstuurd en wij deze hebben ontvangen, zullen we zo spoedig als mogelijk contact met je opnemen. We bespreken dan jouw wensen, stellen nog wat aanvullende vragen en gaan daarna direct met veel plezier aan de slag met het maken van een passend en vrijblijvend reisvoorstel.
Na ontvangst van jouw reisaanvraag, streven wij ernaar om binnen enkele werkdagen contact met je op te nemen. Dit kan een telefonische reactie zijn of via e-mail, afhankelijk van jouw wensen. Wil je snel beslissen (last minute vertrek)? Neem dan bij voorkeur telefonisch contact met ons op. We zullen dan ons best doen om snel voor je te schakelen.

De bestemmingen in het Caribisch gebied werken in het algemeen met drie vakantieseizoenen; een laagseizoen, een hoogseizoen én een piekseizoen.

 • Reizen in het laagseizoen (mei t/m november) kunnen doorgaans een halfjaar tot twee maanden voor vertrek worden aangevraagd. Houd hierbij wel rekening met de reguliere schoolvakanties in Nederland. De zomervakantie blijft een populaire periode, vooral op Caraïbische bestemmingen als Aruba, Curaçao en Bonaire loopt de beschikbaarheid van de accommodaties dan snel terug. Wees er daarom op tijd bij om jouw verblijf bij jouw favoriete accommodatie veilig te stellen. Buiten de reguliere schoolvakanties zijn reizen met vertrek op korte termijn (last minutes) ook vaak nog mogelijk. Schroom niet om ons naar de mogelijkheden te vragen.
 • Reizen in het hoogseizoen (december t/m april) raden wij aan om driekwart jaar tot drie maanden voor vertrek aan te vragen. In deze maanden gaan Amerikanen ook vaak op vakantie naar de Caraïbische eilanden. Daarnaast staat dit seizoen bekend om de periode met de minste neerslag.
 • Reizen in het piekseizoen (periode kerstmis en oud & nieuw) raden wij aan om minimaal een jaar tot een half jaar van tevoren aan te vragen. Deze periode is erg populair om te verblijven op de Caraïbische eilanden. Want wie wilt er nu niet kerstmis vieren in de tropen en het nieuwe jaar feestelijk inluiden met een cocktail? Met name bestemmingen als Saint Barths, Sint Maarten en Anguilla trekken rond de feestdagen veel terugkerende bezoekers. Wees er daarom op tijd bij om de feestdagen door te brengen in het Caribisch gebied. Houd er ook rekening mee dat bepaalde accommodaties een minimaal aantal nachten verplicht stellen om te verblijven in het piekseizoen. Sommige hotels stellen bijvoorbeeld ook als voorwaarde om een diner bij te boeken tijdens kerstavond of oudejaarsavond.

Tenslotte is het goed om te weten dat kleinschalige accommodaties eerder volgeboekt zijn, dan de grotere hotels. Ben je niet zo’n ver vooruit planner? Geen probleem, neem gerust contact met ons op en we kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Wist je dat sommige accommodaties ook werken met vroegboekkortingen?

Wij gaan meteen voor je aan de slag, nadat we jouw offerteaanvraag hebben ontvangen. Voordat we met je reisplan beginnen, hebben we eerst nog even persoonlijk contact (bezoek, telefonisch of via e-mail) om de voorkeuren en wensen door te spreken. Mattijs gaat daarna een geheel op maat reisplan voor jou uitwerken. Afhankelijk van de inhoud van het reisplan en de gekozen bestemmingen en accommodaties, heb je doorgaans je reisvoorstel binnen 1 tot 5 werkdagen in je mailbox zitten. We snappen als geen ander dat er niets leuker is dan vakantievoorpret!
De reissom die vermeld staat bij de voorbeeldreizen, is indicatief. De reissom van jouw droomreis is onderhevig aan een aantal factoren, waaronder de reisperiode (hoogseizoen of laagseizoen), valutakoersen en fluctuerende ticketprijzen. Als je er voor kiest dat je reis geheel op maat wordt samengesteld, waardoor er bijvoorbeeld een extra bestemming toegevoegd wordt of een andere accommodatie, kan dit van invloed zijn op de reissom. Je reis wijkt dan tenslotte af van de voorbeeldreis.

Ongeveer twee weken voor vertrek versturen wij jouw reisbescheiden. In het kader van duurzaam reizen verzenden we deze uitsluitend per e-mail. We streven er namelijk naar zo min mogelijk papier te gebruiken. In de reisbescheiden tref je alles wat je nodig hebt voor jouw reis:

 • E-tickets van de gereserveerde vlucht(en);
 • Jouw reisplan uitgeschreven;
 • De geboekte reisonderdelen overzichtelijk weergegeven;
 • Extra informatie over bijvoorbeeld contactgegevens van Bay Travel, de lokale partners en vertegenwoordiging ter plaatse.

Reisdocumenten

Het kan per land verschillen hoe lang je paspoort (ook wel internationale reispas genoemd in België) geldig moet zijn. In het Caribisch gebied is het in het algemeen zo dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn na terugkomst in Nederland of België. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende lege pagina’s (minimaal twee) hebt in je paspoort voor mogelijke stempels.
Het is niet nodig om een apart visum aan te vragen voor de bestemmingen die wij aanbieden.
Het kan voor sommige Caraïbische bestemmingen raadzaam zijn je te laten vaccineren tegen Hepatitis A en DTP. Daarnaast is het op sommige bestemmingen verplicht om je te vaccineren tegen Gele Koorts als je kort daarvoor in een gebied bent geweest waar Gele Koorts heerst. In alle gevallen raden wij je aan om altijd contact op te nemen met je huisarts, je huisarts weet tenslotte het beste hoe jouw gezondheid er voor staat.

Wijzigen/annuleren

Het kan altijd voorkomen dat je na de boeking een wijziging wilt toepassen in je reisplan. Denk bijvoorbeeld aan een wijziging in het reisgezelschap. Houd er echter wel rekening mee dat er eventuele kosten verbonden kunnen zijn aan het wijzigen van jouw reis. Wanneer bijvoorbeeld een vlucht wordt gewijzigd, worden er door de vliegmaatschappij altijd wijzigingskosten in rekening gebracht.

Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. In Artikel 6 en Artikel 7 staan de annuleringsvoorwaarden beschreven.

Ga jij goed verzekerd op reis?
Het zal je maar gebeuren: je hebt je droomreis geboekt en je moet deze onverhoopt door persoonlijke omstandigheden annuleren. Dan kom je er ook nog eens achter dat je tot wel de volledige reissom kwijt kunt zijn, omdat je geen annuleringsverzekering had afgesloten met als gevolg geen vakantie en veel geld kwijt.

Dat hoeft natuurlijk niet. Bay Travel drukt jou op het hart om altijd op reis te gaan met een (kortlopende) annuleringsverzekering. Wij werken samen met a.s.r. Mocht je onverhoopt je reis moeten annuleren, dan zijn de kosten daarvoor gedekt. Wel zo’n fijne gedachte.
Wij helpen je graag met het afsluiten van een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering. Dit dient uiterlijk 7 dagen na factuurdatum te gebeuren.

Houd er bij een eventuele bestaande doorlopende annuleringsverzekering wel rekening mee dat de volledige reissom wordt gedekt of dat er wellicht een aanvullend gedeelte gedekt kan worden met een nieuw af te sluiten kortlopende annuleringsverzekering.

Indien je de reis onverhoopt moet annuleren, dan kun je dit het best telefonisch aan ons doorgeven. Hierna vragen wij je om het nog even te bevestigen via e-mail. Wij zullen daarna een annuleringsfactuur opstellen met daarop vermeld de van toepassing zijnde annuleringskosten. Deze annuleringsfactuur kun je gebruiken voor je verzekeraar.

Jazeker, en dat raden we je sterk aan. Je hoopt het niet, maar het kan altijd gebeuren dat je je reis onverhoopt moet annuleren. Afhankelijk van het moment van annuleren, kunnen de annuleringskosten oplopen. Dit dek je af met een annuleringsverzekering. Bay Travel werkt samen met a.s.r. Zij zijn sinds jaar en dag specialist op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen. Je hebt bij hen de keuze tussen een standaard en all-risk annuleringsverzekering. De kortlopende annuleringsverzekering dient binnen 7 dagen na factuurdatum te worden afgesloten. Vervolgens ontvang je van ons een factuur, deze dient direct te worden voldaan om de polis geldig te maken. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, we helpen je graag met het afsluiten van de annuleringsverzekering die het beste bij jou past.

Betaling

Zodra je akkoord bent gegaan met jouw reisvoorstel en de reisonderdelen door ons zijn geboekt en/of bevestigd, ontvang je van ons de definitieve factuur met daarop vermeld de betalingsvoorwaarden.

 • De aanbetaling dient binnen 14 dagen (2 weken) te worden voldaan mits er vliegtickets worden geboekt die onderdeel zijn van een aanbieding en meteen dienen worden te betaald. Indien dit het geval is, word je daarvan tijdig op de hoogte gesteld.
 • Het restantbedrag van de reissom dient uiterlijk 42 dagen (6 weken) voor vertrek door ons te zijn ontvangen. Ongeveer 56 dagen (8 weken) voor vertrek zullen we je hier een herinnering voor sturen.
 • Indien de reis binnen 6 weken na boeking plaatsvindt, dient de gehele reissom ineens te worden voldaan.

Jouw reissom kan worden voldaan per bankoverschrijving naar de rekening van Bay Travel. Het rekeningnummer staat vermeld op de factuur die je van ons ontvangt. Betaling contant, per creditcard of via Paypal behoort nog niet tot de mogelijkheden op dit moment.

Vluchten

Ja, dat kan. Wij stellen het wel zeer op prijs dat je ons daarvan meteen op de hoogte stelt én dat je de complete vluchtgegevens met ons deelt. Zo kunnen we er namelijk voor zorgen dat jouw reisplan als een kloppend geheel logistiek in orde komt en dat alle reisonderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Zogenoemde ‘binnenlandse’ vluchten (van eiland naar eiland) boekt Bay Travel zelf voor jou, zodat we zeker zijn dat jouw reis logistiek kloppend blijft. Daarnaast kunnen wij snel schakelen mochten er zich onverhoopt schemawijzigingen voordoen.

Wij geven echter de voorkeur aan alles geheel voor je uit handen nemen. Dat goedkope ticket die je hebt gevonden, kunnen wij vaak ook voor jou vastleggen. Voordeel voor jou is dat je niet op hoeft te letten bij eventuele schemawijzigingen en dat wij verantwoordelijk zijn voor elk reisonderdeel in jouw reisplan.

Bay Travel werkt samen met gerenommeerde partners. Er zijn een aantal luchtvaartmaatschappijen waar we mee samen werken die vertrekken vanuit Amsterdam, Brussel, Parijs of Londen. Daarnaast zijn er een aantal luchtvaartmaatschappijen in het Caribisch gebied waar we een goede samenwerking mee hebben.

 • KLM: Onze Hollandse trots vliegt dagelijks tot meerdere malen in de week rechtstreeks en direct vanaf Amsterdam Schiphol naar een aantal Caraïbische bestemmingen, zoals Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten en Barbados.
 • Air France: Deze Franse vogels vliegen dagelijks rechtstreeks en direct vanaf Parijs Charles de Gaulle en Parijs Orly naar een aantal Caraïbische bestemmingen, zoals Guadeloupe, Martinique en Saint Martin.
 • British Airways: Deze Britse maatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks en direct vanaf Londen Gatwick en Londen Heathrow naar een aantal Caraïbische bestemmingen, zoals Saint Lucia, Grenada en Barbados. Vertrek vanaf Amsterdam gaat bijna altijd gepaard met een overnachting in Londen.
 • Winair: Deze Sint Maartense/Nederlandse airliner vliegt sinds jaar en dag rechtstreeks en direct vanaf Sint Maarten naar een aantal Caraïbische eilanden, zoals Sint Eustatius, Saba, Saint Barth en Tortola. Daarnaast bieden ze ook nog de Caraïbische eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Guadeloupe, Martinique en Saint Lucia aan, al dan niet in samenwerking met andere lokale airliners.
 • Air Caraïbes: Deze Frans-Caribische airliner vliegt meermaals dagelijks tussen Saint Martin, Guadeloupe en Martinique.
 • Divi Divi Air: Deze luchtvaart maatschappij vliegt dagelijks rechtstreeks en direct tussen de Caraïbische eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao.
Bij het boeken van jouw vlucht(en), reserveren wij direct stoelen indien dit gratis mogelijk is. Als er extra kosten aan verbonden zijn, kunnen wij de stoel voor je reserveren of je krijgt zelf de mogelijkheid om stoelen te reserveren. Voorwaarde bij beide mogelijkheden is wel dat de kosten van het vliegticket moeten zijn voldaan. Als wij de stoel voor je mogen reserveren, dien je tevens de kosten van de stoelreservering aan ons te voldoen. Als je zelf een stoel wilt reserveren, ontvang je van ons na betaling van je vliegticket je reserveringsnummer van de luchtvaartmaatschappij, hiermee kun je inloggen en zelf je gewenste stoel uitkiezen. Je dient dan de kosten van de stoelreservering bij de luchtvaartmaatschappij online te voldoen. Daarnaast is het bij sommige luchtvaartmaatschappijen mogelijk om te upgraden naar bijvoorbeeld Economy Comfort of Premium Economy. Hiermee krijg je naast je stoelreservering ook bijvoorbeeld meer beenruimte. Bay Travel informeert je graag naar de verdere mogelijkheden.
Jazeker! Wij zorgen ervoor dat jij lekker door kan sparen met punten. Let wel dat wij pas je Flying Blue-nummer kunnen koppelen aan jouw vlucht op het moment dat de kosten van het vliegticket zijn voldaan. Wist je dat je vaak korting krijgt op een stoelreservering als je je Flying Blue-nummer koppelt aan jouw vlucht? Informeer naar de mogelijkheden bij Bay Travel. Het is helaas niet mogelijk om Flying Blue-punten in te wisselen voor korting op een vlucht of een upgrade. Dit kan enkel als je de vlucht rechtstreeks boekt bij de luchtvaartmaatschappij.
Wij boeken standaard voor jou bij intercontinentale vluchten 23kg aan ruimbagage per persoon. Daarnaast is het vaak mogelijk dat je 10kg aan handbagage mee mag nemen aan boord. Indien gewenst boeken we extra ruimbagage voor je, vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Als je Business Class vliegt, mag je vaak 2x 23kg aan ruimbagage per persoon meenemen. Tussen de eilanden wordt vaak met kleinere toestellen gevlogen. Het kan soms verschillen per luchtvaartmaatschappij welke vereisten zij stellen aan bagage. In jouw reisvoorstel vind je altijd de meest recente informatie.
Voor alle vluchten naar het buitenland geldt dat je 3 uur van tevoren aanwezig dient te zijn op luchthaven. Het lijken veel uren, maar de praktijk wijst uit dat je hierdoor niet hoeft te haasten op de luchthaven. En er is toch niets leukers dan lekker taxfree shoppen op de luchthaven? Voor vluchten tussen de eilanden adviseren wij om 1,5 à 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven. Calculeer bijvoorbeeld ook extra tijd in voor het inleveren van een eventuele huurauto. Doorgaans lijkt de tijd op een luchthaven veel sneller te gaan, neem geen risico.

Tijdens de reis

Indien gewenst zorgen we voor een meet & greet op de luchthaven van jouw vakantiebestemming. Een medewerker van onze lokale vertegenwoordiging ter plaatse zal jou verwelkomen en aanvullende informatie verstrekken.

Daarnaast is het mogelijk bij Bay Travel dat wij jouw transfers regelen, het vervoer tussen de luchthaven en de accommodatie. Dit kan erg prettig zijn na vaak een lange vlucht, zeker als je bijvoorbeeld pas ’s avonds in het donker aankomt. Als we ook een huurauto voor je hebben geregeld, kunnen we kijken naar de mogelijkheden om deze bijvoorbeeld de volgende dag op te halen of dat deze naar de accommodatie wordt gebracht. Vaak kiezen klanten er voor om de huurauto meteen in ontvangst te nemen na aankomst op de luchthaven.

Vraag ons ook gerust naar de mogelijkheden voor VIP ontvangst en privé transfers.

Tijdens jouw vakantie is onze lokale vertegenwoordiging ter plaatse jouw eerste aanspreekpunt. Bij hen kun je terecht voor al je vragen. Wel zo handig, ook met het tijdsverschil. De contactgegevens van de lokale vertegenwoordiging vind je terug in de reisbescheiden. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht met je vragen. Je kunt ons telefonisch bereiken of via e-mail. Indien er een noodgeval is, adviseren we je ons direct te bellen. Wij staan in dat geval 24 uur per dag, 7 dagen in de week tot je dienst.
Als je op vakantie bent, denk je enkel aan ontspanning, nieuwe herinneringen en vrijheid. Zul je net zien dat jij iets meemaakt waar je even niet op zat te wachten. Maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Bay Travel adviseert jou om goed verzekerd op reis te gaan, zodat jij onbezorgd van jouw vakantie kunt blijven genieten. Wij helpen jou graag met het afsluiten van een (kortlopende) reisverzekering. Bay Travel werkt samen met Europeesche Verzekeringen, zij zijn dé specialist in reis- en annuleringsverzekeringen. Standaard bieden wij de kortlopende reisverzekering met comfort-dekking aan, waarbij je ruim verzekerd bent voor bijvoorbeeld geneeskundige kosten, ongevallen en bagage. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
 • Bankpas en creditcard Wij adviseren je om je bankpas mee te nemen op reis. Zorg voor vertrek dat je bankpas geactiveerd is voor gebruik buiten Europa. Controleer ook even of er ‘Maestro’ op je bankpas staat, want ‘Vpay’ wordt op dit moment nog minder geaccepteerd. Neem daarom tijdig contact op met je bank. Daarnaast adviseren wij sterk om gebruik te maken van een of meerdere creditcards. Het kan zijn dat je bankpas niet overal wordt geaccepteerd, terwijl de bekendere creditcards nagenoeg overal worden geaccepteerd. Tevens wordt er bij het gebruik van een huurauto een borg gereserveerd op je creditcard. Houd hierbij rekening met het bestedingslimiet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Contant Wij raden je aan om op iedere bestemming in bezit te zijn van contanten, bij voorkeur in de lokale valuta. Liever niet in te grote hoeveelheden, op elk eiland zijn er voldoende pinautomaten (ATM) om contanten op te kunnen nemen. Kleine uitgaven zijn vaak handig om contant af te rekenen. Ook als je bijvoorbeeld een markt bezoekt. Daarnaast zijn contanten handig als je een fooi wilt geven.

Op alle Caraïbische bestemmingen die Bay Travel aanbiedt wordt de Amerikaanse Dollar (USD) geaccepteerd als betaalmiddel. Naast de Amerikaanse dollar komen ook de euro, Antilliaanse gulden (ANG), Arubaanse florin (AWG), Barbadiaanse dollar (Barbadian dollar, BBD) en de Oost-Caribische dollar (Eastern-Caribbean Dollar, XCD) voor op de aangeboden bestemmingen.

Amerikaanse Dollar (USD)

 • Bonaire;
 • Britse Maagdeneilanden;
 • Saba;
 • Sint Eustatius.

Euro (EUR)

 • Saint Martin;
 • Saint Barthélemy;
 • Guadeloupe;
 • Martinique.

Antilliaanse Gulden (ANG)

 • Curaçao;
 • Sint Maarten.

Arubaanse Florin (AWG)

 • Aruba.

Barbadiaanse Dollar (BBD)

 • Barbados.

East-Caribbean Dollar (XCD)

 • Anguilla;
 • Nevis;
 • Saint Lucia;
 • Saint Vincent & The Grenadines;
 • Grenada.

Ontvang een vrijblijvend persoonlijk reisvoorstel voor jouw vakantie in de Caribbean

Boek veilig en vertrouwd

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:
3 werkdagen
Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen

Persoonlijke informatie

Reisinformatie

Contactinformatie

Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen