Skip to main content

Terug naar Caribische bestemmingen

Bon bini

Op vakantie naar Curaçao

Een vakantie Curaçao is een feest van herkenning op een zonovergoten Caribisch eiland. Prachtige baaien, idyllische stranden en de fotogenieke monumentale hoofdstad Willemstad.

Het monumentale centrum van Willemstad met de beroemde Handelskade in Punda en de pontjesbrug die je naar Otrobanda brengt ken je vast van de foto’s. Maar een Curaçao vakantie biedt meer. Ga snorkelen in het kristalheldere water, maak een jeepsafari langs de ruige oostkust, gezellig borrelen op Mambo Beach of kom tot jezelf in een van de rustige baaien. Wij laten jou kennis maken met Curaçao.

Voorbeeldreizen CuraçaoKom meer te weten
Curaçao

Vakantie Caribische eilanden

Bekijk onze reizen naar Curaçao

  • Geheel vrijblijvend
  • Persoonlijk reisvoorstel
  • Jouw vakantie Curaçao op maat
  • Contact binnen 1 dag
Handelskade Curaçao Willemstad Caribbean
rondreis ABC eilanden Handelskade Curaçao

Zon, zee, baai & strand

Combineer Curaçao eens met Aruba en Bonaire

Net als op Aruba schijnt op Curaçao bijna altijd de zon. Het eiland heeft niet of nauwelijks last van het jaarlijkse orkaanseizoen. Daarom is een vakantie Curaçao het gehele jaar door ideaal als strandvakantie, huwelijksreis of om kennis te maken met het eiland zelf.

Maak op Curaçao bijvoorbeeld eens een vroege ochtendwandeling door de opkomende wijk Scharloo met oogstrelende, classicistische stadspanden en streetart. Boek een dagtocht naar Klein Curaçao (en vergeet je zonnebrand niet). Of ga flamboyante flamingo’s spotten op het eiland. Je horizon verbreden? Ga dan eilandhoppen en bezoek de buureilanden Aruba en Bonaire. Wij regelen het voor je!

Ik wil reisvoorbeelden zien!Ontvang een reisvoorstel
Curaçao
Curaçao
Hoofdstad: Willemstad
Status: Land binnen Koninkrijk der Nederlanden
Valuta: Antilliaanse Gulden
Voltage: 110 Volt
Ze rijden er: rechts
Ze spreken er: Nederlands, Papiamentu

Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen over Curaçao

Hoe kom je op Curaçao?

KLM voert dagelijks rechtstreekse vluchten uit naar Curaçao vanuit Amsterdam Schiphol, in vakantieperiodes zelfs op sommige dagen tweemaal per dag.

Waar ligt Curaçao?

Curaçao ligt in de Caribbean en behoort tot de Benedenwindse eilanden van de Kleine Antillen. Curaçao ligt ten noorden van Venezuela en ten oosten van Aruba en ten westen van Bonaire.

Wat is het weer op Curaçao?

Ondanks dat Curaçao in de tropische Caribbean ligt heeft het officieel geen tropisch klimaat, maar een tropisch savanneklimaat. Dit heeft te maken met de geringe hoeveelheid neerslag die er op jaarbasis valt en de vrij constante temperatuur. De gemiddelde temperatuur op Curaçao is 32 graden overdag en 25 graden 's nachts.

Wat is de beste tijd om naar Curaçao te gaan?

Curaçao is het hele jaar goed te bezoeken. Het hoogseizoen start in de kerstvakantie en duurt tot en met april, houd rekening met hogere tarieven. Hierna start het laagseizoen. De mooiste maanden zijn november en december, het eiland is dan wat groener omdat het iets meer geregend heeft.

Curacao kokomo

Jouw persoonlijke wensen uitgewerkt

Ontvang een reisvoorstel voor jouw Curaçao vakantie

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
  • Geheel vrijblijvend
  • Persoonlijk reisvoorstel
  • Jouw vakantie Curaçao op maat
  • Contact binnen 1 dag

Raak geïnspireerd

Blogs over Curaçao

De route van jouw vakantie naar de Caribische eilanden

Zo nemen we je mee op reis naar de Caribbean

eiland icoon

Stap 1

Dromen & inspiratie

We bieden de grootste selectie eilanden in de Caribbean, allemaal uitgekozen door onze Caribbean Travel Designer Mattijs en persoonlijk door hem bezocht. Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen en droom lekker weg. Het zaadje is geplant en het zal niet lang duren voordat die palmboom gaat groeien. Jouw vakantie naar de Caribbean is in zicht!

reisplan icoon

Stap 2

Vakantie plannen

Persoonlijke aanpak, snelle service en op maat samengestelde vakanties naar het Caribisch gebied is wat we jou beloven. Tijdens de kennismaking wordt het logistieke plaatje van reis naar de Caribbean in kaart gebracht. Wanneer gaat de vakantie plaatsvinden? Hoe lang is de reisduur? Hoe kom je er? En zal de ervaring matchen aan de verwachting of zal deze worden overtroffen? Laat het maar aan Bay Travel over.

ticket icoon

Stap 3

Reisplan op maat

Bij Bay Travel willen we dat het samenstellen van jouw vakantie naar de Caribbean voelt als een geluksmomentje, iets waar je blij van wordt en waar je helemaal naartoe leeft. We bieden alle accommodaties aan die je je maar kunt voorstellen, van luxe boutique hotel tot stoere boomhut en van waterbungalow tot privé villa.

cocktail icoon

Stap 4

Genieten!

Het moment is daar om te kunnen gaan genieten van de vakantie naar de Caribbean die Bay Travel voor jou tot in de puntjes heeft geregeld en verzorgd. Je hebt vakantie! Geniet van alle bezienswaardigheden onderweg, verzamel zoveel als mogelijk mooie herinneringen en unieke ervaringen, zodat je straks uitgerust en met een glimlach op je gezicht weer thuiskomt.