Skip to main content

Terug naar Caribische bestemmingen

The historic gem

Sint Eustatius vakantie

Een Sint Eustatius vakantie is een reis naar het verleden. Op Sint Eustatius, ook wel bekend onder de liefkozende naam Statia, waan je je nog helemaal in de tijd van de West Indische Compagnie. Alsof een geschiedenisboek weer tot leven komt.

Vanaf Fort Oranje in Oranjestad kun je nog heel goed oude stadsmuren en ruïnes in het heldere water van de Caraïbische Zee zien opdoemen. Rondom de kust van Sint Eustatius liggen zo’n 200 historische scheepswrakken. Wist je dat Statia in 1776 als eerste ter wereld de huidige Verenigde Staten erkende? Een vakantie naar Sint Eustatius is een boeiende reis naar het roemrijke verleden en tegelijkertijd een reis naar het hedendaagse Statia.

Voorbeeldreizen Sint EustatiusKom meer te weten
Statia Sint Eustatius vlag

Vakantie Caribische eilanden

Bekijk onze reizen naar Sint Eustatius

  • Geheel vrijblijvend
  • Persoonlijk reisvoorstel
  • Vakantie Sint Eustatius op maat
  • Contact binnen 1 dag
Statia Sint Eustatius vakantie SSS-eilanden

Historie, vulkaan, natuur, hiken & duiken

Sint Eustatius, the golden rock

Moet je je eens voorstellen: het piepkleine eiland Sint Eustatius in de Caraïbische Zee was ooit het meest welvarendste eiland op het westelijk halfrond. Daarom wordt Statia ook wel ’the golden rock’ genoemd. Een vakantie naar Sint Eustatius brengt jou naar de voormalige gouden rots.

Statia heeft net als Saba een slapende vulkaan, de ruim 600 meter hoge The Quill, verengelsing van de Nederlandse naam De Kuil. Op de top krijg je als beloning een prachtig uitzicht over het eiland. Onderweg naar de top en in de krater kom je orchideeën, palmen, varens en Alocasia’s tegen. Duikers komen graag naar Statia vanwege de prachtige onderwaterwereld en de vele scheepswrakken. Misschien zou jij ook wel willen duiken of je duikbrevet willen halen, vraag het ons gewoon. Wij regelen het voor je! Lijkt het je leuk om de SSS-eilanden te combineren? Ga dan eilandhoppen en bezoek de buren Sint Maarten en Saba. We verzorgen jouw vakantie Sint Eustatius.

Ik wil reisvoorbeelden zien!Ontvang een reisvoorstel
Sint Eustatius Statia
Sint Eustatius
Hoofdstad: Oranjestad
Status: Bijzondere gemeente van Nederland
Valuta: Amerikaanse Dollar
Voltage: 110 Volt
Ze rijden er: rechts
Ze spreken er: Engels, Nederlands

Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen over Sint Eustatius

Hoe kom je op Sint Eustatius?

Sint Eustatius is niet rechtstreeks te bereiken, maar via een korte vlucht of per ferry vanuit Sint Maarten. KLM voert driemaal per week rechtstreekse vluchten uit naar Sint Maarten vanuit Amsterdam Schiphol.

Waar ligt Sint Eustatius?

Sint Eustatius ligt in de Caribbean en behoort tot de Bovenwindse eilanden van de Kleine Antillen. Sint Eustatius ligt ten zuiden van Sint Maarten en Saint Barth, ten oosten van Saba en ten westen van Saint Kitts & Nevis..

Wat is het weer op Sint Eustatius?

Sint Eustatius heeft een tropisch moessonklimaat. In de zomermaanden valt er meer neerslag dan in de winter. Het eiland kent een orkaanseizoen met als hoogtepunt vaak de maand september. De gemiddelde temperatuur op Sint Eustatius is in de winter 28 graden overdag en in de zomer 32 graden. 's Nachts koelt het gemiddeld af tot 24 graden.

Wat is de beste reistijd voor Sint Eustatius?

Sint Eustatius is bijna het hele jaar goed te bezoeken. Het hoogseizoen start in de kerstvakantie en duurt tot en met april, houd rekening met iets hogere tarieven. Hierna start het laagseizoen. Houd rekening met het orkaanseizoen in de maanden augustus en september. De mooiste maanden zijn november en december, het eiland is dan wat groener omdat het iets meer geregend heeft.
Vakantie Sint Eustatius

Jouw persoonlijke wensen uitgewerkt

Ontvang een reisvoorstel voor jouw Sint Eustatius vakantie

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
  • Geheel vrijblijvend
  • Persoonlijk reisvoorstel
  • Vakantie Sint Eustatius op maat
  • Contact binnen 1 dag

Raak geïnspireerd

Blogs over Sint Eustatius

De route van jouw vakantie naar de Caribische eilanden

Zo nemen we je mee op reis naar de Caribbean

eiland icoon

Stap 1

Dromen & inspiratie

We bieden de grootste selectie eilanden in de Caribbean, allemaal uitgekozen door onze Caribbean Travel Designer Mattijs en persoonlijk door hem bezocht. Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen en droom lekker weg. Het zaadje is geplant en het zal niet lang duren voordat die palmboom gaat groeien. Jouw vakantie naar de Caribbean is in zicht!

reisplan icoon

Stap 2

Vakantie plannen

Persoonlijke aanpak, snelle service en op maat samengestelde vakanties naar het Caribisch gebied is wat we jou beloven. Tijdens de kennismaking wordt het logistieke plaatje van reis naar de Caribbean in kaart gebracht. Wanneer gaat de vakantie plaatsvinden? Hoe lang is de reisduur? Hoe kom je er? En zal de ervaring matchen aan de verwachting of zal deze worden overtroffen? Laat het maar aan Bay Travel over.

ticket icoon

Stap 3

Reisplan op maat

Bij Bay Travel willen we dat het samenstellen van jouw vakantie naar de Caribbean voelt als een geluksmomentje, iets waar je blij van wordt en waar je helemaal naartoe leeft. We bieden alle accommodaties aan die je je maar kunt voorstellen, van luxe boutique hotel tot stoere boomhut en van waterbungalow tot privé villa.

cocktail icoon

Stap 4

Genieten!

Het moment is daar om te kunnen gaan genieten van de vakantie naar de Caribbean die Bay Travel voor jou tot in de puntjes heeft geregeld en verzorgd. Je hebt vakantie! Geniet van alle bezienswaardigheden onderweg, verzamel zoveel als mogelijk mooie herinneringen en unieke ervaringen, zodat je straks uitgerust en met een glimlach op je gezicht weer thuiskomt.