Op vakantie naar Sint Eustatius

Een Sint Eustatius vakantie is een reis naar het verleden. Op Sint Eustatius, ook wel bekend onder de liefkozende naam Statia, waan je je nog helemaal in de tijd van de West Indische Compagnie. Alsof een geschiedenisboek weer tot leven komt.

Sint Eustatius eiland Statia Fort Oranje
Video afspelen over Sint Eustatius eiland Statia Fort Oranje
Bestemming

Sint Eustatius, the golden rock

Moet je je eens voorstellen: het piepkleine eiland Sint Eustatius in de Caraïbische Zee was ooit het meest welvarendste eiland op het westelijk halfrond. Daarom wordt Statia ook wel ’the golden rock’ genoemd. Een vakantie naar Sint Eustatius brengt jou naar de voormalige gouden rots.

Statia heeft net als Saba een slapende vulkaan, de ruim 600 meter hoge The Quill, verengelsing van de Nederlandse naam De Kuil. Op de top krijg je als beloning een prachtig uitzicht over het eiland. Onderweg naar de top en in de krater kom je orchideeën, palmen, varens en Alocasia’s tegen.

Duikers komen graag naar Statia vanwege de prachtige onderwaterwereld en de vele scheepswrakken. Misschien zou jij ook wel willen duiken of je duikbrevet willen halen, vraag het ons gewoon. Wij regelen het voor je! Lijkt het je leuk om de SSS-eilanden te combineren? Ga dan eilandhoppen en bezoek de buren Sint Maarten en Saba. We verzorgen jouw vakantie Sint Eustatius.

Bekijk onze reizen naar Sint Eustatius

Reizen
Hieronder hebben we onze voorbeeldreizen naar Sint Eustatius voor jou gesorteerd.
Ontdek de Bovenwindse eilanden Sint Maarten Saba Sint Eustatius, ook wel de SSS eilanden genoemd. Ervaar de verschillen tussen de Caribische eilanden: parelwitte zandstranden, vulkanen, tropisch regenwoud, historische bouwwerken, je komt het allemaal tegen. Eilandhoppen naar deze Bovenwindse eilanden vakantie is een ware en unieke beleving. Hop & discover!
€ 3.598 p.p.
Combineer comfort, ontspanning en plezier met een authentieke beleving tijdens een vakantie Sint Eustatius. Voeg daar een vleugje avontuur en cultuur bij. Dit resulteert in een luxe ervaring op het unieke Caribische eiland Sint Eustatius. Hier wachten luxueuze suites, een oase van onberispelijke tuinen en fenomenaal uitzicht op de Caribische Zee op jou bij het splinternieuwe vijfsterrenhotel Golden Rock Resort.
€ 2.824 p.p.

Onze meest gestelde vragen over Sint Eustatius

FAQ

Sint Eustatius is niet rechtstreeks te bereiken, maar wel dagelijks via een korte vlucht vanuit Sint Maarten of een aantal keer per week per ferry. KLM voert viermaal per week in het winterseizoen en driemaal per week in het zomerseizoen rechtstreekse vluchten uit naar Sint Maarten vanuit Amsterdam Schiphol. Air France vliegt dagelijks vanuit Amsterdam Schiphol via een overstap in Parijs Charles de Gaulle naar Sint Maarten.

Sint Eustatius ligt in de Caribbean en behoort tot de Bovenwindse eilanden van de Kleine Antillen. Sint Eustatius ligt ten zuiden van Sint Maarten en Saint Barth, ten oosten van Saba en ten westen van Saint Kitts & Nevis..

Sint Eustatius heeft een tropisch moessonklimaat. In de zomermaanden valt er meer neerslag dan in de winter. Het eiland kent een orkaanseizoen met als hoogtepunt vaak de maand september. De gemiddelde temperatuur op Sint Eustatius is in de winter 28 graden overdag en in de zomer 32 graden. ’s Nachts koelt het gemiddeld af tot 24 graden.

Sint Eustatius is bijna het hele jaar goed te bezoeken. Het hoogseizoen start in de kerstvakantie en duurt tot en met april, houd rekening met iets hogere tarieven. Hierna start het laagseizoen. Houd rekening met het orkaanseizoen in de maanden augustus en september. De mooiste maanden zijn november en december, het eiland is dan wat groener omdat het iets meer geregend heeft.

Sint Eustatius heeft een boeiende historie die nog heel goed zichtbaar is op het Caribische eiland. In Oranjestad ligt Fort Oranje met prachtig zicht over de benedenstad waar je veel (restanten van) pakhuizen treft. Beklim vulkaan The Quill en ontdek in de krater een tropisch regenwoud. Ga hiken in natuurpark Boven en laat je trakteren door het prachtige Venus Bay. Duik naar een van de vele scheepswrakken rondom de kust. Of kom heerlijk tot rust op dit unieke eiland.

Onze route

Zo nemen we je mee op reis naar de Caribische eilanden

01

Dromen & inspiratie

We bieden de grootste selectie eilanden in het Caribisch gebied, allemaal uitgekozen door Mattijs, onze Caribbean Travel Designer en persoonlijk door hem bezocht. Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen en droom lekker weg. Het zaadje is geplant en het zal niet lang duren voordat die palmboom gaat groeien. Jouw vakantie naar de Caribbean is in zicht!

02

Vakantie Caribbean plannen

Persoonlijke aanpak, snelle service en op maat uitgewerkte vakanties naar het Caribisch gebied is wat we jou beloven. Tijdens de kennismaking wordt het logistieke plaatje van reis naar de Caribische eilanden in kaart gebracht. Wanneer gaat de vakantie plaatsvinden? Hoe lang is de reisduur? Hoe kom je op de eilanden? En zal de ervaring matchen aan de verwachting of zal deze worden overtroffen? Laat het maar aan Bay Travel over.

03

Caribisch reisplan op maat

Bij Bay Travel willen we dat het samenstellen van jouw vakantie naar de Caribbean voelt als een geluksmomentje, iets waar je blij van wordt en waar je helemaal naartoe leeft. We bieden alle accommodaties aan die je je maar kunt voorstellen, van luxe boutique hotel tot stoere boomhut en van waterbungalow tot privé villa.

04

Genieten op de Caribische eilanden!

Het moment is daar om te kunnen gaan genieten van de vakantie naar de Caribische eilanden die Bay Travel voor jou tot in de puntjes heeft geregeld en verzorgd. Je hebt vakantie! Geniet van alle bezienswaardigheden onderweg, verzamel zoveel als mogelijk mooie herinneringen en unieke ervaringen, zodat je straks uitgerust en met een glimlach op je gezicht weer thuiskomt.

Accommodaties in Sint Eustatius

Accommodaties
Golden Rock Resort Sint Eustatius Two Bedroom Cottage

Golden Rock Resort

Combineer comfort, ontspanning en plezier met een authentieke beleving. Voeg daar een vleugje avontuur en cultuur bij. Dit resulteert in een luxe ervaring bij Golden Rock Resort op het unieke Caribische eiland Sint Eustatius.

Ontvang een vrijblijvend persoonlijk reisvoorstel voor jouw vakantie in de Caribbean

Boek veilig en vertrouwd

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:
3 werkdagen
Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen

Persoonlijke informatie

Reisinformatie

Contactinformatie

Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

We nemen na 27 juni 2024 contact op.