Ontdek The Quill op Sint Eustatius

Sint Eustatius, ook wel Statia genoemd, is een verborgen parel in de Caribische Zee met adembenemende natuur en een roemrijke geschiedenis. Een absolute must-visit op dit eiland is “The Quill”, een indrukwekkende vulkaan die niet alleen een natuurwonder is, maar ook een trekpleister voor avontuurlijke reizigers. Wist je dat The Quill een verengelsing is van het Nederlandse De Kuil? In deze blog nemen we je mee op een virtuele reis naar The Quill op Sint Eustatius.

Inhoudsopgave

The Quill: Een uniek natuurjuweel

Wat maakt The Quill zo bijzonder?

The Quill is een slapende vulkaan die het landschap van Sint Eustatius domineert. Gelegen in het Quill/Boven National Park, rijst deze majestueuze kegel op tot ongeveer 600 meter boven de zeespiegel. Het is niet alleen de hoogte die indruk maakt, maar ook de weelderige begroeiing die de vulkaan bedekt, waardoor het lijkt alsof de natuur The Quill heeft omarmd.

The Quill vanuit Caribische zee

Wandelpaden voor avonturiers

Voor liefhebbers van avontuur en wandelen biedt The Quill een netwerk van wandelpaden, goed onderhouden door de vrijwilligers van Stenapa. Deze paden slingeren door weelderige bossen en leiden naar de krater van de vulkaan. Onderweg word je getrakteerd op adembenemende uitzichten over het eiland, de Caribische Zee en de omliggende eilanden Saba, Saint Kitts, Nevis en bij helder weer zelfs Sint Maarten en Saint Barth.

"Ik heb The Quill en de krater sinds 2005 al meerdere keren bezocht. Tijdens mijn laatste bezoek aan Statia in 2022 heb ik voor het eerst The Quill leren kennen onder leiding van een gids. Je kijkt tijdens het hiken op een geheel andere wijze om je heen en ontdekt en leert veel nieuwe dingen."
Mattijs
Mattijs Baijens
Caribbean Travel Designer
The Quill met gids

The Quill en biodiversiteit

Een botanische schatkamer

Wat The Quill nog specialer maakt, is de ongelooflijke biodiversiteit die je tegenkomt tijdens de wandelingen. De vulkaan herbergt een schat aan zeldzame planten en dieren, waaronder kleurrijke vogels en unieke flora, zoals inheemse orchideeën. Onderweg word je meer dan regelmatig vergezeld door grappige heremietkreeftjes. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers.

The Quill Sint Eustatius

Golden Rock Resort: De perfecte uitvalsbasis

Luxe te midden van natuurpracht

Voor reizigers die vulkaan The Quill willen verkennen, is Golden Rock Resort de ideale uitvalsbasis. Dit luxe resort, genesteld aan de voet van The Quill, biedt comfortabele cottages, kamers en suites te midden van tropische tuinen.

Ontspannen na avontuur

Na een dag vol avontuur op The Quill kun je in Golden Rock Resort ontspannen bij het zwembad, genieten van heerlijke gerechten in het gastronomische restaurant en de indrukken van de dag laten bezinken in een van de comfortabele kamers.

golden rock resort st eustatius

Conclusie

The Quill op Sint Eustatius is een natuurjuweel dat je niet mag missen. Met zijn indrukwekkende landschappen en diverse flora en fauna biedt het een unieke ervaring voor reizigers. Combineer je bezoek aan The Quill met een verblijf in het Golden Rock Resort voor een perfecte mix van avontuur en ontspanning. Verken de natuurlijke pracht van Sint Eustatius en maak van je reis een onvergetelijke ervaring.

Onze meestgestelde vragen over The Quill

The Quill op Sint Eustatius is een slapende vulkaan die oprijst tot ongeveer 600 meter boven de zeespiegel. Het bevindt zich in het Quill/Boven National Park en is een opmerkelijk natuurwonder op het eiland. Naast zijn indrukwekkende hoogte staat The Quill ook bekend om de weelderige begroeiing die de vulkaan bedekt, waardoor het lijkt alsof de natuur de vulkaan heeft omarmd.

The Quill is bijzonder vanwege verschillende factoren. Ten eerste is het zijn status als slapende vulkaan, wat betekent dat deze op dit moment niet actief is maar nog steeds te boek staat als potentieel gevaarlijk. Geen zorgen, de laatste uitbarsting dateert van ruim 1.600 jaar geleden en de vulkaan wordt 24 uur per dag gemonitord door het KNMI. Ten tweede wordt het landschap van The Quill gekenmerkt door een overvloed aan weelderige begroeiing, wat een uniek en schilderachtig uitzicht biedt. Deze combinatie van natuurlijke elementen maakt The Quill een onderscheidende hotspot voor avontuurlijke reizigers.

The Quill biedt een netwerk van wandelpaden die geschikt zijn voor avontuurlijke wandelaars. Deze paden slingeren door weelderige bossen en leiden naar de krater van de vulkaan. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend in moeilijkheidsgraad en duur, en ze bieden adembenemende uitzichten over het eiland en de omliggende Caribische Zee. Het wandelpad naar het hoogste punt Mazinga wordt als de meest moeilijke route beschouwd, omdat je een hele tocht aflegt langs de krater.

Vanuit het centrum van Oranjestad, de hoofdstad van Sint Eustatius, zijn er verschillende routes en paden die naar de voet van The Quill leiden. Of laat je afzetten door een lokale taxichauffeur. Tip: je kunt The Quill ook bezoeken onder leiding van een gids. De gids kan je alles vertellen over de flora, fauna en bijzondere weetjes over de vulkaan.

Golden Rock Resort wordt aanbevolen als de ideale uitvalsbasis voor reizigers die The Quill willen verkennen vanwege de gunstige ligging aan de voet van de vulkaan. Het luxe resort biedt comfortabele kamers, suites en cottages te midden van tropische tuinen en is een perfecte plek om te ontspannen na een dag vol avontuur. Met een zwembad, restaurant en comfortabele kamers biedt Golden Rock Resort een ontspannen sfeer te midden van de natuurpracht van Sint Eustatius.

Bekijk onze reizen naar Sint Eustatius

The Quill Mattijs Baijens Caribbean Expert

Ontvang een vrijblijvend persoonlijk reisvoorstel voor jouw vakantie in de Caribbean

Boek veilig en vertrouwd

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:
3 werkdagen
Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen

Persoonlijke informatie

Reisinformatie

Contactinformatie

Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

We nemen na 27 juni 2024 contact op.