Skip to main content

Terug naar Caribische bestemmingen

The historic gem

Vakantie
Sint Eustatius

Een vakantie Sint Eustatius is een reis naar het verleden. Op Sint Eustatius, ook wel bekend onder de liefkozende naam Statia, waan je je nog helemaal in de tijd van de West Indische Compagnie. Alsof een geschiedenisboek weer tot leven komt.

Vanaf Fort Oranje in Oranjestad kun je nog heel goed oude stadsmuren en ruïnes in het heldere water van de Caraïbische Zee zien opdoemen. Rondom de kust van Sint Eustatius liggen zo’n 200 historische scheepswrakken. Wist je dat Statia in 1776 als eerste ter wereld de huidige Verenigde Staten erkende? Een vakantie Sint Eustatius is een boeiende reis naar het roemrijke verleden en tegelijkertijd een reis naar het hedendaagse Statia.

Voorbeeldreizen Sint EustatiusKom meer te weten

Historie, vulkaan, natuur, hiken & duiken

Sint Eustatius, the golden rock

Moet je je eens voorstellen: dit piepkleine eiland in de Caraïbische Zee was ooit het meest welvarendste eiland op het westelijk halfrond. Daarom wordt Statia ook wel ’the golden rock’ genoemd. Een vakantie Sint Eustatius is een reis naar de voormalige gouden rots.

Statia heeft net als Saba een slapende vulkaan, de ruim 600 meter hoge The Quill, verengelsing van de Nederlandse naam De Kuil. Op de top krijg je als beloning een prachtig uitzicht over het eiland. Onderweg naar de top kom je orchideeën, palmen, varens en Alocasia’s tegen. Duikers komen graag naar Statia vanwege de prachtige onderwaterwereld en de vele scheepswrakken. Misschien zou jij ook wel willen duiken of je duikbrevet willen halen, vraag het ons gewoon. Wij regelen het voor je! Lijkt het je leuk om de SSS-eilanden te combineren? Ga dan eilandhoppen en bezoek de buren Sint Maarten en Saba. We verzorgen jouw vakantie Sint Eustatius.

Ik wil reisvoorbeelden zien!Ontvang een reisvoorstel
Statia

Vakantie Caribische eilanden

Onze reisvoorbeelden
naar Sint Eustatius

  • Geheel vrijblijvend
  • Persoonlijk reisvoorstel
  • Vakantie Sint Eustatius op maat
  • Contact binnen 1 dag
Vakantie Sint Eustatius

Jouw persoonlijke wensen uitgewerkt

Ontvang een reisvoorstel voor jouw Caribische eiland vakantie Sint Eustatius

Stap 1 van 3

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ

Stap 1 van 2

DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
  • Geheel vrijblijvend
  • Persoonlijk reisvoorstel
  • Vakantie Sint Eustatius op maat
  • Contact binnen 1 dag

Raak geïnspireerd

Blogs over Sint Eustatius

De route naar jouw Caraïbische eiland vakantie

Zo nemen we je
mee op reis naar de Caribbean

eiland icoon

Stap 1

Dromen & inspiratie

We bieden de grootste selectie eilanden in de Caribbean, allemaal uitgekozen door onze reisexpert Mattijs en persoonlijk door hem bezocht. Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen en droom lekker weg. Het zaadje is geplant en het zal niet lang duren voordat die palmboom gaat groeien. Jouw vakantie naar de Caribbean is in zicht!

reisplan icoon

Stap 2

Vakantie plannen

Persoonlijke aanpak, snelle service en op maat samengestelde vakanties naar het Caribisch gebied is wat we jou beloven. Tijdens de kennismaking wordt het logistieke plaatje van reis naar de Caribbean in kaart gebracht. Wanneer gaat de vakantie plaatsvinden? Hoe lang is de reisduur? Hoe kom je er? En zal de ervaring matchen aan de verwachting of zal deze worden overtroffen? Laat het maar aan Bay Travel over.

ticket icoon

Stap 3

Reisplan op maat

Bij Bay Travel willen we dat het samenstellen van jouw vakantie naar de Caribbean voelt als een geluksmomentje, iets waar je blij van wordt en waar je helemaal naartoe leeft. We bieden alle accommodaties aan die je je maar kunt voorstellen, van luxe boutique hotel tot stoere boomhut en van waterbungalow tot privé villa.

cocktail icoon

Stap 4

Genieten!

Het moment is daar om te kunnen gaan genieten van de vakantie naar de Caribbean die Bay Travel voor jou tot in de puntjes heeft geregeld en verzorgd. Je hebt vakantie! Geniet van alle bezienswaardigheden onderweg, verzamel zoveel als mogelijk mooie herinneringen en unieke ervaringen, zodat je straks uitgerust en met een glimlach op je gezicht weer thuiskomt.