Wat is het mooiste eiland van de Caribbean? Een top 6

Natuurlijk heeft iedereen een ideaal beeld geschetst bij het mooiste eiland van de Caribbean. Zon, zee, strand, wuivende palmbomen, misschien nog een cocktail erbij. Maar wat is nu echt het mooiste eiland van de Caribbean? Ik geef je onze top 6.

Inhoudsopgave

Een van de meest veelgestelde vragen die klanten ons stellen: wat is het mooiste eiland van het Caribisch gebied? Voor iedereen is dit persoonlijk, ook voor ons. We onthullen onze top 6 van mooiste eiland van de Caribbean.

Natuurlijk heeft iedereen een ideaal beeld geschetst bij het mooiste eiland van de Caribbean. Zon, zee, strand, wuivende palmbomen, misschien nog een cocktail erbij. Tot zover de eerste gedachten bij een Caribisch eiland. Er speelt echter veel meer om een eiland te kunnen bestempelen als mooiste. Je persoonlijke ervaringen met het eiland bijvoorbeeld, of je persoonlijke interesses. Wat de een mooi vindt, kan de ander minder mooi vinden. Over smaak valt tenslotte niet te twisten.

Waar de een natuur erg belangrijk vindt, hecht de ander meer waarde aan paradijselijke stranden. De cultuur op het eiland kan ook een belangrijke rol spelen. Allemaal onderwerpen die we voorleggen aan klanten als ze nog niet goed weten naar welk Caribisch eiland ze op vakantie willen. Samen komen we uiteindelijk op een eiland uit wat voor de klant persoonlijk op dat moment het mooiste eiland van de Caribbean wordt.

Ik geef je onze huidige top 6 van wat wij het mooiste eiland van de Caribbean vinden!

#1: Dominica

Superlatief is een synoniem voor Dominica, op alle vlakken het mooiste eiland van de Caribbean

Onlangs bezochten we het Caribische eiland Dominica. In de regio beter bekend als The Nature Island of the Caribbean. Dominica stond al vele jaren op ons verlanglijstje, waardoor de verwachtingen alsmaar hoger werden. 

Het Caribische eiland Dominica zal ieders verwachtingen overtreffen. De natuur op het eiland is overweldigend en adembenemend mooi. Iedere dag opnieuw dachten we wel dat we het mooiste hadden gezien en toch weer werden we verrast met nog meer natuurlijke schoonheden.

Men zegt ook wel eens dat als Columbus in deze tijd nog eens de Caribische eilanden zou langsvaren, hij alleen Dominica nog zou herkennen. Zo ongerept, zo ongeschonden en zo puur. 

Het Caribische eiland Dominica telt maar liefst negen vulkanen. Door deze vulkanische activiteit is het eiland enorm vruchtbaar. Om die reden vind je er ontzettend veel fruitbomen, maar ook een weelderig tropisch regenwoud, majestueuze watervallen, ontelbaar veel rivieren, een kokend meer en een verfrissend meer. 

Vulkanisch zwarte zandstranden waar schildpadden hun eieren komen verstoppen, maar ook wittere zandstranden met palmbomen die perfect dienden als filmset voor Pirates of the Caribbean.

Wat dacht je van een vulkanische activiteit tijdens het snorkelen? Het Champagne Reef is wereldberoemd en de naam verraadt het al: alsof je snorkelt in een groot glas champagne.

Het naburige eiland Antigua staat bekend om diens 365 stranden, Dominica heeft maar liefst 365 rivieren. Voor iedere dag een. Op Dominica leeft men ultiem samen met de natuur. Drinkwater, voedsel en medicijnen, alles is hier gebaseerd op de prachtige natuur van het eiland.

Dominica Wat is het mooiste eiland van de Caribbean

#2: Marie-Galante, Guadeloupe

Marie-Galante is een verborgen parel van Guadeloupe en als het op stranden aankomt een top 6 notering verdient als mooiste eiland van de Caribbean

Voor ons als strandliefhebbers is Marie-Galante een van de mooiste eilanden van de Caribbean.

Maar weinigen weten van het bestaan van dit eiland. Marie-Galante is een onderdeel van de Guadeloupe-archipel. Het eiland ligt precies tussen het eiland Dominica en de vlindervormige hoofdeilanden Basse-Terre en Grande-Terre van Guadeloupe.

Verwacht hier geen massatoerisme, grootschalige hotels of tal van restaurants. Nee, Marie-Galante is een oase van rust. Ooit bekend als het eiland van de vele stenen windmolens. En van de goede rum die tot op de dag van vandaag nog steeds wordt geproduceerd. Men spreekt zelfs wel over de beste rum ter wereld die van Marie-Galante afkomstig zou zijn. Bezoek bijvoorbeeld eens rumdistilleerderij Bielle. Het eiland is redelijk plat voor Caribische begrippen, je vindt er geen spectaculaire weelderige tropische vegetatie.

De stranden daarentegen zijn paradijselijk mooi. Spierwitte zandstranden, wuivende palmbomen en de prachtige turquoise kleuren van de Caribische Zee tref je aan de zuid- en westkust van Marie-Galante. Soms heb je de stranden compleet voor jezelf alleen. Dramatische kliffen kun je vinden aan de noord- en oostkust waar de ruige Atlantische Oceaan zijn sporen achterlaat.

Het eiland kent slechts een paar accommodaties om te verblijven. In hoofdstad Grand Bourg tref je een aantal restaurantjes, net als in Capesterre-de-Marie-Galante. Het best verken je het eiland per huurauto. Marie-Galante is dagelijks per ferry te bereiken vanuit de havenstad Pointe-à-Pitre op het eiland Grande-Terre.

Tip: de ferry stopt eerst in de plaats Saint-Louis en doet daarna pas Grand-Bourg aan. Het is al een aantal keer voorgekomen dat mensen denken al in Grand-Bourg te zijn en stappen enthousiast en vol overgave per abuis in Saint-Louis van de ferry. Een paar minuten later komen ze van een koude kermis thuis als ze beseffen in de verkeerde plaats aan wal te zijn gegaan en ze de ferry reeds weer zien vertrekken. Gelukkig is het een klein eiland en ben je per taxi zo weer waar je wezen moet.

caribbean eiland vakantie Marie Galante mooiste stranden van de Caribbean

#3: Saint Lucia

Saint Lucia is naast het mooiste eiland van de Caribbean ook het meest romantische eiland.

De Pitons, de twee bekende vulkanische bergpieken, domineren vaak op foto’s van Saint Lucia. Ze zijn dan ook opgenomen in het werelderfgoed van UNESCO. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden.

Op Saint Lucia ervaar je nog het relaxte Caribische leven. Pittoreske vissersdorpjes, weelderige tropische natuur en regenwouden, idyllische baaien en stranden, de bekende Pitons en ’s werelds enige echte drive-in vulkaan. Je leest het goed, Saint Lucia beschikt over een slapende vulkaan waar je zo met de auto in kunt rijden. Eigenlijk is het hele zuidwestelijke deel van het eiland vulkanisch. De bekende vulkanische pluggen Gros Piton en Petit Piton zijn echter niet de vulkaan zelf, maar zijn er wel ooit door ontstaan.

De krater ligt er namelijk vlak achter en is volledig geïmplodeerd na de laatste uitbarsting. Je kunt er zo inrijden. Ondanks dat de krater volledig is geïmplodeerd, is het gebied nog wel degelijk vulkanisch actief. Uit de bergwanden komen giftige gassen en er stromen rivieren met warm water. Een populaire toeristische attractie zijn de vulkanische modderbaden, hier kun je ongegeneerd jezelf helemaal insmeren met heilzame modder.

Tussen de vele bergen van Saint Lucia bevinden zich vruchtbare valleien, hier vind je onder andere bananenplantages en vele rivieren die vanuit het binnenland naar de kust stromen. Aan de kust liggen diverse zandstranden, in het noorden de parelwitte zandstranden, in het midden en zuiden de vulkanisch zwarte zandstranden. Op Saint Lucia vind je prachtige, kleinschalige boutique hotels, en grootschaligere luxe strand resorts. Het Caribische eiland zet zichzelf als echte huwelijksreis bestemming in de markt en dat is een terechte keuze. Een vakantie Saint Lucia is met recht een reis naar een van de meest romantische bestemmingen en het mooiste eiland van de Caribbean.

Saint Lucia

#4: Saba, Caribisch Nederland

Het mooiste eiland van de Caribbean binnen ons Koninkrijk is Saba.

Dit sprookjesachtige eiland is magisch mooi, alsof je in een compleet andere wereld stapt. Op Saba moet je zijn geweest om dit gevoel te begrijpen.

Alleen al de reis er naartoe is een en al spektakel. Wist je dat Saba de kortste commerciële landingsbaan ter wereld heeft? Er kunnen enkel kleine vliegtuigjes landen en opstijgen, zoals de twin-otter van Winair. En dan is het al spectaculair om in zo’n klein toestel te vliegen, laat staan om te moeten landen op de kortste landingsbaan ter wereld!

Na aankomst word je per taxi naar je hotel in het dorpje Windwardside of hoofdstad The Bottom gebracht. De taxirit is ongelooflijk, je blijft maar klimmen en de natuur om je heen wordt naarmate je hoger geraakt op het eiland steeds weelderiger en tropischer. Planten die je normaal gesproken alleen in een tuincentrum aantreft, groeien hier in het wild. Alocasia’s, orchideeën, varens, noem het maar op.

Over de wegen gesproken, het is een wonder dat het wegennetwerk op Saba bestaat. Knappe koppen uit Nederland en de Verenigde Staten beschouwden het als onmogelijk, maar een eigenwijze Sabaan besloot een opleiding te doen en heeft er eigenhandig voor gezorgd dat het eiland voorzien is van betonnen wegen. Soms heel steil, vaak met haarspeldbochten, maar altijd met verbluffend panoramisch uitzicht over het eiland, de Caribische Zee en de naburige eilanden Sint Maarten, Saint Barth, Sint Eustatius, Saint Kitts en Nevis.

De huizen in de dorpjes op Saba kenmerken zich door een typische bouwstijl; witte cottages met oranje daken. Een prachtig contrast met de groene omgeving. Absoluut hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is de slapende vulkaan Mount Scenery, met 887 meter de hoogste berg van Nederland én van het Koninkrijk der Nederlanden. Vanuit Windwardside is Mount Scenery goed te beklimmen. De tocht naar de top is meer dan de moeite waard. Onderweg kom je prachtige tropische planten tegen en waan je je in een tropisch regenwoud. Op de top word je beloond met een magistraal uitzicht over het eiland, de Caribische Zee en de wolken. Ja, Saba is het echt het mooiste eiland van de Caribbean binnen ons Koninkrijk der Nederlanden.

Een vakantie naar Saba is ideaal te combineren als rondreis samen met Sint Maarten en Sint Eustatius.

#5: Anguilla

Anguilla bezit alle ingrediënten voor het mooiste eiland van de Caribbean.

Hagelwitte, bijna oogverblindende zandstranden, wuivende palmbomen en de turquoise kleuren van de Caribische Zee maken dit paradijselijke eiland een must visit voor strandliefhebbers.

Daarnaast is de ultiem relaxte levensstijl op Anguilla misschien nog wel het extra ingrediënt voor de perfecte cocktail. Op dit eiland hoef je helemaal niets, alleen maar relaxen. Druk maken of de zon wel of niet schijnt hoeft ook al niet. Sterker nog, zorg ervoor dat je een goede zonnebrand bij je hebt. Neem ook zeker je zonnebril mee, want de stranden zijn oogverblindend mooi.

Net zo mooi als het eiland zijn de accommodaties op Anguilla. Veelal strand resorts, van gemoedelijk boutique tot uitermate luxe. Een reis naar Anguilla betekent ongegeneerd genieten van het goede leven; hotels om je vingers bij af te likken, restaurants met culinaire hoogstandjes en ’s werelds mooiste stranden. En dat allemaal op slechts 20 minuten varen van Sint Maarten! Niet voor niets staat Anguilla hoog in ons lijstje van mooiste eiland van de Caribbean.

Een vakantie Anguilla is ideaal te combineren met Sint Maarten en Saint Barth.

#6: Martinique

Martinique is zeker een top 6 notering waard als mooiste eiland van de Caribbean.

Eigenlijk heeft Martinique alles wat je je maar kunt wensen voor een rondreis; paradijselijke stranden, prachtige flora en fauna, een heerlijk klimaat, schilderachtige dorpjes én hele goede wegen.

Martinique is net als Guadeloupe een soort tropische provincie van Frankrijk in de Caribbean. Het is een ongelooflijk veelzijdig eiland. De natuurliefhebber, de strandfanaat en de cultuursnuiver kunnen hier hun hart ophalen. Zij die van shoppen houden kunnen zich uitleven in hoofdstad Fort-de-France. Het gekke is dat als je net geland bent op het eiland en je ziet de moderne stad liggen, dan zou je niet zeggen dat je op een Caribisch eiland bent. Rijd een stukje door en je wordt verrast door de schoonheid van Martinique.

Het noorden van het eiland is bekend van de natuurpracht, zoals het regenwoud, de wouden rondom de slapende vulkaan Mont Pelée en de diverse watervallen en rivieren. De voormalige hoofdstad Saint-Pierre werd vroeger ook wel Parijs van het Westen genoemd, vanwege de schoonheid ervan. Helaas is de stad grotendeels verloren gegaan tijdens de laatste uitbarsting van de vulkaan in 1902. Toch tref je er nog talloze mooie panden en een kerk uit vervlogen tijden.

Het zuiden van Martinique kenmerkt zich door schilderachtige dorpjes zoals Les Trois-Îlets en Les Anses d’Arlet, de groene omgeving en de romantische baaien zoals Anse Noire en Anse Dufour waar je met een beetje geluk kunt snorkelen met vriendelijke schildpadden. Prachtige stranden zijn o.a. Plage des Salines, Plage de Cap Macré en Anse Couleuvre.

Martinique heeft een aantal fraaie boutique hotels waarbij vaak ook een gastronomisch restaurant bij te vinden is. En wat is er nu perfecter dan een rondreis waarbij je alle pracht van het eiland kunt ontdekken en tegelijk kunt verblijven in de mooiste accommodaties van het eiland? Voor ons een goede reden om Martinique te benoemen en een plekje te geven in onze top 6 mooiste eiland van de Caribbean. Kies voor een rondreis Martinique of combineer je vakantie Martinique met Guadeloupe.

Caribische eilanden veelgestelde vragen Martinique Anse Couleuvre mooiste stranden van de Caribbean

Bekijk onze reizen naar de Caribbean

Ontvang een vrijblijvend persoonlijk reisvoorstel voor jouw vakantie in de Caribbean

Boek veilig en vertrouwd

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:
3 werkdagen
Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen

Persoonlijke informatie

Reisinformatie

Contactinformatie

Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

We nemen na 27 juni 2024 contact op.