Waar is Pirates of the Caribbean opgenomen op Dominica?

In juni 2024 hebben Mattijs en Niek van Bay Travel het prachtige eiland Dominica bezocht, een locatie die bekend staat om zijn adembenemende natuur. Dominica, ook wel ‘Nature Island’ genoemd wordt ook gebruikt als opnamelocatie. Een van de meest iconische films die hier zijn opgenomen, is “Pirates of the Caribbean”. In deze blog nemen we je mee naar de verschillende filmlocaties op Dominica waar deze film tot leven kwam.

Inhoudsopgave

Waar is Pirates of the Caribbean opgenomen op Dominica?

Een van de meest iconische films die op het Caribische eiland Dominica zijn opgenomen, is “Pirates of the Caribbean”. In deze blog nemen we je mee naar de verschillende filmlocaties op Dominica waar deze film tot leven kwam.

"Op het Caribische eiland Dominica treed je letterlijk in de voetsporen van Jack Sparrow of een van de andere geliefde karakters uit de iconische 'Pirates of the Caribbean' films."
Mattijs
Mattijs Baijens
Caribbean Travel Designer

Indian River: Betoverende rivier in Portsmouth

Een van de meest memorabele scènes uit “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest” is opgenomen in de Indian River. Deze rivier, gelegen nabij Portsmouth, biedt een schilderachtige en mystieke omgeving die perfect past bij de sfeer van de film. De scènes waarin Captain Jack Sparrow en zijn bemanning de hut van de heks Tia Dalma (Calypso) bezoeken, zijn hier gefilmd. 

Tijdens een boottocht over de Indian River kun je genieten van het weelderige groen en de serene stilte, terwijl je je waant in de wereld van piraten en avonturen. Halverwege de tocht maak je een stop bij de ‘Bush Bar’ waar je natuurlijk de signature rum drink ‘Dynamite’ besteld, cheers!

Titou Gorge: Een natuurlijk wonder in Morne Trois Pitons National Park

Titou Gorge, gelegen in het hart van Dominica, is een andere prachtige locatie die in de film werd gebruikt. Deze smalle kloof met kristalhelder water en omringende kliffen biedt een adembenemend decor. In “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest” werd Titou Gorge gebruikt voor de spannende achtervolgingsscène waarin Will Turner en zijn metgezellen proberen te ontsnappen aan de kannibalenstam. Bezoekers kunnen nu door de kloof zwemmen en de magie van de filmlocatie zelf ervaren.
Titou Gorge Waar is Pirates of the Caribbean opgenomen op Dominica Will Turner Jack Sparrow

Batibou Beach: Paradijs op aarde aan de noordkust van Dominica

Batibou Beach, een ongerept strand met grijs-goudkleurig zand en kristalhelder water, is een ware parel van Dominica en van het Caribisch gebied. Deze locatie bood de perfecte achtergrond voor enkele van de strandscènes voor ‘Canibale Island’ in “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”. Op Batibou Beach werd o.a. de scène gefilmd waarin Jack Sparrow de menigte boze kanibalen probeert te ontvluchten. 

Met zijn rustige en afgelegen sfeer is Batibou Beach een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. 

Batibou Beach Waar is Pirates of the Caribbean opgenomen op Dominica Canibale Island Jack Sparrow

Waarom is Dominica gekozen voor filmopname Pirates of the Caribbean?

Dominica staat bekend als ‘Nature Island of the Caribbean’, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom filmmakers deze bestemming kiezen. Het eiland biedt een unieke combinatie van ongerepte natuur, weelderige bossen, indrukwekkende watervallen en kristalheldere rivieren. Deze natuurlijke schoonheid, gecombineerd met de gastvrijheid van de lokale bevolking, maakt Dominica een perfecte locatie voor films zoals Pirates of the Caribbean die een exotische en avontuurlijke setting vereisen.

Waar is Pirates of the Caribbean opgenomen op Dominica Mattijs Baijens Niek Rouw Bay Travel Tia Dalma Calypso

Ontdek Dominica

Hoewel de filmlocaties van “Pirates of the Caribbean” slechts een van de vele redenen zijn om Dominica te bezoeken, biedt het Caribische eiland nog veel meer om van te genieten. Dominica is een paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte regenwouden, prachtige watervallen, verfrissende en kokende meren, en diverse flora en fauna. 

Of je nu wilt snorkelen met bubbels bij Champagne Reef, wandelen naar adembenemende watervallen, of gewoon ontspannen op een van de rustige stranden, Dominica heeft voor ieder wat wils. Maak je klaar voor een onvergetelijke reis en ontdek de magie van dit prachtige eiland.

Bekijk onze reizen naar Dominica

Ontvang een vrijblijvend persoonlijk reisvoorstel voor jouw vakantie in de Caribbean

Boek veilig en vertrouwd

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:
3 werkdagen
Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen

Persoonlijke informatie

Reisinformatie

Contactinformatie

Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

We nemen na 27 juni 2024 contact op.