Vakantie naar Barbados? 6 waardevolle tips!

Iedereen heeft wel eens een keer van Barbados gehoord. Barbados is het eiland van volop zon, zee en strand. Maar het eiland biedt meer, zoals weelderige natuur en de beste rum ter wereld. We geven je 6 waardevolle tips voor je vakantie Barbados!

Inhoudsopgave

Een vakantie naar Barbados spreekt bij velen tot de verbeelding. Het precies kunnen aanwijzen op de landkaart wordt voor sommigen echter een uitdaging. Wist je dat Barbados een Caribisch eiland is?

Wat kun je doen op Barbados?

Barbados is een tropisch eiland op de grens van de Caribische Zee en Atlantische Oceaan. Men rijdt er links, betaalt er met de Barbadiaanse dollar en spreekt er Engels en ‘Bajan’, een Creoolse taal. Met een tropisch klimaat en een temperatuur van gemiddeld 26 graden celsius en de gunstige ligging t.o.v. het orkaanseizoen maakt dit Barbados een buitengewoon aantrekkelijke vakantiebestemming. We geven je 6 waardevolle tips voor je vakantie naar Barbados!

Tip 1: Historisch Bridgetown

Bridgetown is een havenstad en de hoofdstad van Barbados. The Garrison is een van de acht beschermde culturele erfgoed gebieden op het eiland. Het vertegenwoordigt een zeer voornaam tijdperk van militaire koloniale geschiedenis. Binnen het terrein van The Garrison bevinden zich honderdvijftien beschermde gebouwen.

De combinatie van historisch Bridgetown en The Garrison vertegenwoordigt een waardevolle verzameling koloniale en lokale architectuur, maar ook goede elementen van de kunst en wetenschap van stadsplanning. Sinds 25 juni 2011 zijn het historische Bridgetown en The Garrison op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Een interessante plek om te bezoeken tijdens jouw vakantie naar Barbados.

rondreis Barbados Bridgetown

Tip 2: Geef je vakantie naar Barbados invulling op de paradijselijke stranden

Het eiland Barbados biedt meer dan 80 ongerepte witte zandstranden. Velen daarvan worden gezien als een van de mooiste stranden ter wereld. De stranden aan de westkust op Barbados grenzen aan de Caraïbische zee, terwijl de stranden aan de vaak wat ruigere oostkust aan de Atlantische Oceaan liggen.

Er zijn talloze manieren om je stranddag tijdens je vakantie Barbados invulling te geven! Diverse watersporten kunnen worden beoefend op het eiland, waaronder jetskiën op het altijd levendige Mullins Beach, paddleboarden op Pebbles Beach, surfen bij de Soup Bowl en op Atlantic Shores, en kitesurfen bij Silver Sands.

De oostkust is uitermate geschikt voor een picknick onder schaduwrijke bomen bij Bathsheba of op Cattlewash, een van de langste stranden van het eiland. Aan de zuid- en westkust van Barbados kun je georganiseerd met een kleine boot een korte trip maken op zee om met de schildpadden te zwemmen. Je kunt gaan kajakken, of een dag aan boord van een luxe catamaran doorbrengen op de kristalheldere Caraïbische Zee.

"Het eiland Barbados biedt meer dan 80 ongerepte witte zandstranden. Velen daarvan worden gezien als een van de mooiste stranden ter wereld. De stranden aan de westkust op Barbados grenzen aan de Caraïbische zee, terwijl de stranden aan de vaak wat ruigere oostkust aan de Atlantische Oceaan liggen."
Mattijs
Mattijs Baijens
Caribbean Travel Designer
wat te doen op Barbados Miami Beach

Tip 3: Ontdek de flora en fauna van Barbados

Een vakantie naar Barbados is meer dan alleen strand, je zult verbaasd zijn wat het eiland aan natuurpracht te bieden heeft.
Zwemmen met lederschildpadden en karetschildpadden is een onvergetelijke ervaring. Luister naar het gekwaak van de kleine, doorschijnende kikkers. Je ziet ze letterlijk vliegen als je getuige bent van een school glinsterende, vliegende vissen die uit de Caribische Zee ontsnappen om vervolgens meters verderop weer in zee te verdwijnen. Kijk hoe een brutale groene aap lekker zit te kauwen op een stuk suikerriet. Dwaal door de weelderige natuur, dompel jezelf onder in inheemse tropische flora en fauna … of waag jezelf aan een zipline-avontuur en vlieg als Tarzan over de bossen! Leef je lekker uit tijdens je vakantie naar Barbados.

Barbados-aapje

Tip 4: Ontdek Harrison’s Cave op Barbados

In het hart van Barbados ligt een van de grootste wonderen van het eiland, de kalkstenen stalactieten en stalagmieten van Harrison’s Cave. Gelegen in de centrale hooglanden van het eiland, wordt deze gekristalliseerde, kalkstenen grot gekenmerkt door stromende beekjes, diepe poelen met kristalhelder water en torenhoge zuilen. Voor degenen onder ons die op zoek zijn naar echt avontuur en grenzen willen verleggen, mogen de hike en eco tour niet missen. Er wordt gewandeld, gezwommen en gekropen in de duisternis van de grotten van Harrison’s Cave. Een vakantie naar Barbados bied je veel diversiteit.

Barbados Harrison's Cave

Tip 5: Proef de lekkerste rum van Barbados

Jouw vakantie naar Barbados is pas compleet als je de oudste en grootste export ter wereld van Barbados hebt geproefd: rum. Ontdek het verhaal, de mysteries en de geheimen achter deze oudste gedistilleerde drank ter wereld.  Zorg ervoor dat je een Barbados-rumtour boekt, er is geen betere combinatie op vakantie dan die van het strand naar een goed glas rum of een cocktail met rum als ingrediënt.

Barbados wordt beschouwd als de geboorteplaats van rum. De Mount Gay-distilleerderij – opgericht in 1703 – wordt verondersteld de oudste rum te produceren die overal ter wereld te vinden is. Rum is de essentie van de Caraïbische cultuur. Het wakkert roddels aan in de bars, verbindt en zorgt er zelfs voor dat zakelijke deals worden beklonken op het eiland.

Dus zeg gewoon ja tegen de eerste beste rumpunch die jou wordt aangeboden, en je zult snel het eilandleven van Barbados ervaren en omarmen. Of zoals ze op Barbados ook wel eens zeggen: time flies when you’re drinking rum.

Boutique Barbados vakantie Mount Gay

Tip 6: Verblijf bij de mooiste boutique hotels tijdens je vakantie naar Barbados

Je kunt kiezen voor een traditioneel strandresort, maar het oog wil tenslotte ook wat op vakantie naar Barbados. Het eiland biedt verspreid over het eiland verschillende boutique hotels waar je kunt verblijven.

Aan de ruigere noordoost kust kies je bijvoorbeeld voor ECO Lifestyle + Lodge, een kleinschalig boutique hotel met slechts 10 kamers. Hier kom je helemaal tot rust door de heerlijke ligging van het hotel. Op een klif waarbij de wind de bladeren aan de bomen doet knisperen.

Little Arches Boutique Hotel is een toevluchtsoord voor volwassenen op Barbados met slechts 10 kamers en suites. Little Arches, weggestopt naast het parelwitte zandstrand van Enterprise Beach, is de thuisbasis van het ultraromantische Café Luna, het bekroonde restaurant op het dak.

Boutique Barbados vakantie ECO lifestyle lodge

Bekijk onze reizen naar Barbados

Ontvang een vrijblijvend persoonlijk reisvoorstel voor jouw vakantie in de Caribbean

Boek veilig en vertrouwd

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:
3 werkdagen
Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen

Persoonlijke informatie

Reisinformatie

Contactinformatie

Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

We nemen na 27 juni 2024 contact op.