Tijdverschil Curaçao (vergeleken met Nederland): Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om naar Curaçao te reizen of gewoon nieuwsgierig bent naar het tijdverschil met Nederland, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we in detail het tijdverschil tussen Curaçao en Nederland, de tijdzone van Curaçao, de tijden van zonsopkomst en zonsondergang op Curaçao, en hoe de zomer- en wintertijd van invloed zijn op dit prachtige Caribische eiland.

Inhoudsopgave

Tijdverschil tussen Curaçao en Nederland

Het tijdverschil tussen Curaçao en Nederland varieert gedurende het jaar. Op Curaçao is het 5 uur vroeger dan in Nederland tijdens de standaardtijd (wintertijd), en 6 uur vroeger tijdens de zomertijd. Dit betekent dat wanneer het in Nederland bijvoorbeeld 12:00 uur ’s middags is, het op Curaçao 07:00 uur ’s ochtends (standaardtijd) of 06:00 uur ’s ochtends (zomertijd) is.

Tijdzone Curaçao

Curaçao valt onder de “Atlantic Standard Time” (AST) tijdzone. Dit houdt in dat Curaçao het hele jaar door dezelfde tijd behoudt, zonder de klok voor zomer- of wintertijd aan te passen. Hierdoor blijft het tijdverschil met Nederland vrij constant.

tijdverschil curaçao

Zonsopkomst op Curaçao

De zonsopkomst op Curaçao varieert afhankelijk van het seizoen. Gemiddeld kun je verwachten dat de zon rond 6:15 uur tot 7:00 uur opkomt. Dit biedt vroege vogels en natuurliefhebbers de perfecte kans om te genieten van de serene ochtenduren op dit prachtige eiland.

Hier zijn de specifieke tijden voor zonsopkomst per seizoen:

  • Winter (januari – maart): Gemiddeld om 7:00 uur
  • Lente (april – juni): Gemiddeld om 6:30 uur
  • Zomer (juli – september): Gemiddeld om 6:15 uur
  • Herfst (oktober – december): Gemiddeld om 6:45 uur

Zonsondergang op Curaçao

De zonsondergang op Curaçao is een adembenemend schouwspel dat je niet wilt missen. Over het algemeen kun je verwachten dat de zon tussen 18:15 uur en 19:00 uur ondergaat, waardoor je een schilderachtig uitzicht hebt terwijl de zon langzaam in de Caribische horizon zakt. Dit gaat vaak gepaard met een prachtig kleurenpalet aan de hemel, veelal met oranje- en roodtinten.

Hier zijn de specifieke tijden voor zonsondergang per seizoen:

  • Winter (januari – maart): Gemiddeld tussen 18:30 uur en 19:00 uur
  • Lente (april – juni): Gemiddeld tussen 18:45 uur en 19:15 uur
  • Zomer (juli – september): Gemiddeld tussen 18:15 uur en 18:45 uur
  • Herfst (oktober – december): Gemiddeld tussen 18:30 uur en 19:00 uur

Zomer- en wintertijd op Curaçao

Anders dan in Nederland, hanteert Curaçao het hele jaar door dezelfde tijd en verandert het niet naar zomer- of wintertijd. Dit betekent dat het tijdverschil tussen Curaçao en Nederland consistent blijft, ongeacht het seizoen.

Kortom, het tijdverschil tussen Curaçao en Nederland voegt een extra dimensie toe aan je reisplannen. Of je nu geniet van de zonsopkomst, zonsondergang, of gewoon wilt weten hoe laat het is op dit Caribische eiland, nu ben je goed geïnformeerd over alles wat met tijd te maken heeft op Curaçao.

Bekijk onze reizen naar Curaçao

Ontvang een vrijblijvend persoonlijk reisvoorstel voor jouw vakantie in de Caribbean

Boek veilig en vertrouwd

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:
3 werkdagen
Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen

Persoonlijke informatie

Reisinformatie

Contactinformatie

Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen