Kan ik met code oranje op vakantie naar de Caribbean?

Kan ik met code oranje op vakantie naar het Caribisch gebied? Een van de meest gestelde vragen tijdens coronatijd. Het korte antwoord is: ja! Wij leggen je uit hoe met 4 nuttige tips.

Kan ik met code oranje op vakantie naar het Caribisch gebied? Een van de meest gestelde vragen tijdens coronatijd. Het korte antwoord is: ja!

De Caribische eilanden Sint Maarten, Aruba, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Bonaire hebben tijdens de corona pandemie veelal de kleurcodes geel en groen gekregen van de Rijksoverheid. Reizen is toegestaan, maar er zijn risico’s bij code geel. Andere eilanden in de Caribbean zoals bijvoorbeeld Guadeloupe, Martinique en Anguilla hebben al 2 jaar onveranderd code oranje. Bij code oranje zegt de Rijksoverheid dat vakantie een niet-essentiële reis is, maar het is zeker niet verboden. Je kunt gewoon veilig met code oranje op vakantie naar deze prachtige eilanden en wij leggen je uit hoe.

Tip 1: Laat je adviseren als je met code oranje op vakantie gaat

De wereld is al 2 jaar in de ban van het coronavirus. Gelukkig weten we steeds meer over het virus en kunnen we ook steeds meer. Zoals het er nu naar uitziet blijft corona voorlopig onder ons. Dit neemt niet weg dat we met z’n allen weer staan te popelen om (verre) reizen te maken. Bay Travel wilt jou ook in coronatijd een veilige en onbezorgde vakantie naar de Caribbean laten beleven. Hoe we dat doen gaan we bij de volgende tips verder op in.

Belangrijk is dat je je goed moet laten adviseren over wat wel en wat niet kan, maar ook waar jij je prettig en veilig bij voelt. Voorlopig is het even niet meer zo dat je onbezonnen morgen lekker last minute het vliegtuig in kunt stappen, je zult er eerst wat voor moeten ondernemen. Dit hoef je gelukkig niet zelf te doen, wij helpen jou daar graag bij. Zo hebben we bijvoorbeeld aantrekkelijke kortingen op PCR-testen geregeld.

Als we er samen voor gaan, staat niets jouw droom vakantie naar de Caribbean nog in de weg.

code oranje op vakantie strandvakantie Anguilla & Sint Maarten air

Tip 2: Laat je informeren bij code oranje op vakantie en ken de lokale corona maatregelen en eventuele inreisbeperkingen

Reizen in coronatijd is anders dan je voorheen gewend was. Er zijn best wat zaken waar je nu voor vertrek rekening mee moet houden en daarmee komen er ook ontzettend veel vragen op je af. Bijvoorbeeld:

  • Wat zijn bijvoorbeeld de lokale maatregelen op het Caribische eiland waar je op vakantie gaat?
  • Zijn er inreisbeperkingen van toepassing?
  • Moet ik volledig zijn gevaccineerd?
  • Moet ik mij van tevoren laten testen?
  • En hoe zit het als ik weer naar huis ga, moet ik dan in quarantaine?

Allemaal vragen waar wij het antwoord op weten. We hebben dit allemaal voor je uitgezocht en zullen je stap voor stap informeren wat voor jouw Caribische vakantiebestemming van toepassing is. Zodat jij op de hoogte bent van de laatste lokale corona maatregelen en eventuele inreisbeperkingen.

Tip 3: Zorg dat je goed verzekerd met code oranje op vakantie gaat

Het was altijd al raadzaam op goed verzekerd op reis te gaan, maar sinds de corona pandemie is het belangrijker dan ooit. Tenslotte wil je niet voor verrassingen komen te staan op vakantie. Inmiddels hebben de meeste reisverzekeraars een speciale COVID-dekking. Dit is fijn, want hiermee ga je met een veel geruster hart met code oranje op vakantie. Bay Travel werkt samen met Europeesche Verzekeringen.

Wist je bijvoorbeeld dat als je verzekerd bent bij Europeesche Verzekeringen dat:

  • als jij of je reisgenoot onverhoopt positief test op corona vlak voor vertrek en jullie zijn beiden verzekerd je een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering?
  • als je onverhoopt corona krijgt op reis en je bent verzekerd je in aanmerking komt voor en vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten?
  • als je onverhoopt corona krijgt op reis en in het ziekenhuis opgenomen moet worden en je bent verzekerd je in aanmerking komt voor een vergoeding via de annuleringsverzekering?
  • je gewoon reguliere dekking hebt voor reizen naar gebieden met code groen, geel én oranje als je een reisverzekering hebt afgesloten
Anguilla Shoal Bay

Tip 4: Lekker genieten!

Het is er ons aan gelegen om jou onbezorgd met code groen, code geel of code oranje op vakantie te laten gaan. We doen er alles aan om je te adviseren, te informeren en te enthousiasmeren. Vooral dat laatste is nu extra belangrijk, want met alle regels en voorwaarden zou je bijna nog het allerleukste van een vakantie vergeten: genieten!

Zoals gezegd: als we er samen voor gaan, staat niets jouw droom vakantie naar de Caribbean nog in de weg!

Ontvang een vrijblijvend persoonlijk reisvoorstel voor jouw vakantie in de Caribbean

Boek veilig en vertrouwd

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:
3 werkdagen
Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen

Persoonlijke informatie

Reisinformatie

Contactinformatie

Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

We nemen na 27 juni 2024 contact op.