De 10 mooiste stranden van de Caribbean

Een poederzacht parelwit zandstrand, wuivende palmbomen verstopt in een idyllische baai gelegen aan de kristalhelder turquoise gekleurde zee. Is dat ook jouw gedachte bij een droomstrand? Lees dan gauw verder en ontdek Bay Travel’s top 10 mooiste stranden van de Caribbean.

Inhoudsopgave

Een parelwit strand met poederzacht zand en wuivende palmbomen verstopt in een idyllische baai gelegen aan een kristalheldere turquoise gekleurde zee. Is dat ook jouw gedachte bij een droomstrand? Lees dan gauw verder en ontdek Bay Travel’s top 10 mooiste stranden van de Caribbean.

We dromen er inmiddels allemaal wel van, een onbezorgde vakantie naar een tropisch eiland. Een eiland met stranden die zo op een ansichtkaart passen. Wij laten jou zien waar je dit soort paradijselijke stranden kunt vinden én hoe je bij de mooiste stranden van de Caribbean kunt komen.

Nummer 1: Shoal Bay, Anguilla

Shoal Bay Beach op het Caribische eiland Anguilla is wat wij nou letterlijk een oogverblindend zandstrand noemen Het zand is zo wit, dat een zonnebril geen overbodige luxe is. Het kristalheldere turquoise gekleurde water van de Caribische Zee en de wuivende palmbomen maken dit met recht een strand dat zo op een ansichtkaart kan of in een reisgids. Wat ons betreft voldoet dit strand aan het perfecte plaatje en durven we dit wel de nummer 1 van de mooiste stranden van de Caribbean te noemen. Zie jij jezelf hier al zonnebaden? Komt dat even goed uit dat wij een heerlijke strandreis naar Anguilla en Sint Maarten aanbieden…

strandvakantie Anguilla Saint Barth Sint Maarten Shoal Bay mooiste stranden van de Caribbean bay & beach

Nummer 2: Plage de la Feuillère, Marie-Galante, Guadeloupe

Plage de la Feuillère ligt goed verstopt in de archipel van Guadeloupe. Je moet hiervoor naar het eiland Marie-Galante reizen. Aan de zuidoost-kust van het eiland vind je een van de mooiste stranden van de Caribbean. Omdat het niet bekend is bij het grote publiek, heb je dit strand vaak bijna helemaal voor jezelf alleen. Plage de la Feuillère is weer zo’n perfect strand met alle ingrediënten: spierwit zand, wuivende palmen, lokale strandbarretjes, de turquoise gekleurde Caribische Zee en prachtig uitzicht op het verderop gelegen eiland Dominica.

caribbean eiland vakantie Marie Galante mooiste stranden van de Caribbean

Nummer 3: White Bay, Jost van Dyke, Britse Maagdeneilanden

White Bay op het eilandje Jost van Dyke is zo’n strand waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. De welbekende ingrediënten zoals poederzacht wit zandstrand, wuivende palmbomen en een kraakheldere Caribische Zee zijn er. Maar wat deze cocktail op White Bay helemaal af maakt, zijn de hangmatten tussen de palmen, de strandbarretjes zoals de beroemde Soggy Dollar Bar én het onbetaalbare uitzicht over de omringende Maagdeneilanden. Dit maakt White Bay op Jost van Dyke wat ons betreft een droomstrand én een van de mooiste stranden van de Caribbean. Wist je dat een van onze zeilreizen o.a. dit strand aan doet?

zeilvakantie Britse Maagdeneilanden White Bay Jost van Dyke mooiste stranden van de Caribbean

Nummer 4: Jalousie Plantation Beach, Saint Lucia

Ook weer zo’n strand wat recht uit een magazine lijkt te komen. Maar we kunnen je garanderen dat het echt bestaat en in het echt nóg mooier is dan op de foto. We hebben het hier over Jalousie Plantation Beach op Saint Lucia, een van de mooiste stranden van de Caribbean. Dit prachtige strand ligt precies tussen de iconische Pitons, twee vulkanische bergpieken.

Het vulkanische zandstrand is wit, grijs en zwart van kleur en de heldere Caribische Zee is bijna smaragdgroen. Tel hier de wuivende palmen en de Pions bij op, en het perfecte plaatje is compleet. Dagelijks wakker worden met dit uitzicht? Dat kan, direct aan het strand ligt het luxueuze vijfsterren resort Sugar Beach, A Viceroy Resort. Wij informeren je graag over de mogelijkheden!

Jalousie Plantation Beach Saint Lucia mooiste stranden van de Caribbean

Nummer 5: Cap Macré, Martinique

Verscholen in een van de baaien aan de zuidoost-kust van het Caribische eiland Martinique ligt het strand Cap Macré. Het spierwitte zand en de turquoise kleuren van de Caribische Zee maken dit een prachtig plaatje. Leuk aan dit strand is dat het eigenlijk aan de Atlantische zijde van het eiland ligt, met als gevolg dat er hogere golven zijn in de branding. Het strand is geliefd bij locals en rustzoekers.

Cap Macre Martinique mooiste stranden van de Caribbean

Nummer 6: Carnash Bay, Mayreau, Saint Vincent & The Grenadines

Carnash Bay op het eilandje Mayreau is een schilderachtig mooie baai en daardoor zeer geliefd bij zeilers. De Caribische Zee en de Atlantische Oceaan komen op dit eiland van de Grenadinen archipel op een machtig mooie manier samen. Aan de Caribische zijde het parelwitte zandstrand met wuivende palmbomen en een rustig kabbelende zee en aan de Atlantische zijde een ruiger landschap met kapotslaande golven van de oceaan. Vanwege de unieke ligging en het exclusieve karakter zeker een van de mooiste stranden van de Caribbean. En wat is er mooier dan in zo’n mooie baai in slaap vallen en ook weer wakker worden? Beleef het met een van onze zeiltochten!

Op vakantie tijdens corona Vakantie Saint Vincent en de Grenadines Mayreau mooiste stranden van de Caribbean

Nummer 7: Baie de Saint Jean, Saint Barth

Baie de Saint Jean is de absolute nummer 1 attractie van Saint Barth. Deze prachtige baai wordt in het midden gescheiden door Eden Rock, een van de meest luxe hotels op Saint Barth. Rechts van Eden Rock ligt het strand Nikki Beach en links van Eden Rock ligt het strand Saint Jean.

Flaneren en van het goede leven genieten doe je op het mondaine Nikki Beach, terwijl je op het strand van Saint Jean spectaculair kleine vliegtuigjes ziet landen, opstijgen en soms rakelings over de Caribische Zee ziet scheren. Ervaren hoe het is om aan een van de mooiste stranden van de Caribbean te verblijven? Dat kan, kies bijvoorbeeld voor de combinatie Saint Barth en Sint Maarten.

Baie de Saint Jean Saint Barth mooiste stranden van de Caribbean

Nummer 8: The Baths, Virgin Gorda, Britse Maagdeneilanden

The Baths op het eiland Virgin Gorda zijn een van de populairste attracties van de Britse Maagdeneilanden. Door erosie afgesleten grote, granieten rotsblokken liggen precies tussen de stranden van Spring Bay en Devils Bay. Sommige rotsblokken zijn wel 12 meter hoog! De uit de kluiten gewassen keien vormen natuurlijke getijde zwembaden, tunnels, bogen, en mooie grotten die naar de Caribische Zee leiden.

Dwars door de enorme keien heen is een avontuurlijke route uitgestippeld. Al klauterend, bukkend en uitglijdend bereik je als finale een het prachtige strand omgeven door de granieten stenen. Wil je een van de mooiste stranden van de Caribbean zelf ervaren? Bekijk dan eens onze zeilreizen naar de Britse Maagdeneilanden.

The Baths Virgin Gorda British Virgin Islands mooiste stranden van de Caribbean

Nummer 9: Anse Couleuvre, Martinique

Anse Couleuvre is wat wij noemen een Robinson Crusoe strand en mag niet in onze top 10 mooiste stranden van de Caribbean ontbreken. Om dit paradijselijke strand te bereiken, moet je eerst een tocht door het tropisch regenwoud afleggen. Meer dan de moeite waard, want je wordt daarna getrakteerd op een zwart vulkanisch zandstrand met wuivende palmbomen en smaragdgroene Caribische Zee. De reden dat het strand hier zwart van kleur is, heeft te maken dat het dicht bij vulkaan Mont Pelée ligt. Een van de mooiste stranden van de Caribbean in het echt bezoeken? Dat kan, bekijk onze reizen naar Martinique

Caribische eilanden veelgestelde vragen Martinique Anse Couleuvre mooiste stranden van de Caribbean

Nummer 10: Eagle Beach, Aruba

De top 10 mooiste stranden van de Caribbean is natuurlijk niet compleet zonder Eagle Beach op Aruba. Dit kilometerslange parelwitte zandstrand is een lust voor het oog. Aruba is natuurlijk het strand-eiland bij uitstek. Op Eagle Beach vind je de kenmerkende fofoti-bomen, ook wel eens verward met dividivi-bomen die in het binnenland van Aruba groeien. Fofoti-bomen groeien in de richting van de wind mee, door de continue noordoost-passaatwind. Natuurlijk kom je op dit enorme strand de wuivende palmbomen tegen, alsmede talloze hotels, restaurants en strandbarretjes. Ben je ook toe aan een vakantie Aruba? Bekijk dan eens onze reizen naar dit Caribische eiland.

Rondreis ABC eilanden Nederlandse Antillen vakantie Aruba Bonaire Curaçao

Bekijk onze Bay & Beach reizen naar de Caribbean

Ontvang een vrijblijvend persoonlijk reisvoorstel voor jouw vakantie in de Caribbean

Boek veilig en vertrouwd

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:
3 werkdagen
Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

3 werkdagen

Persoonlijke informatie

Reisinformatie

Contactinformatie

Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

We nemen na 27 juni 2024 contact op.