Ontdek de 4 mooiste tropische stranden op Anguilla

Ontdek Anguilla! Met meer dan 33 adembenemende stranden, waaronder het wereldberoemde Shoal Bay en het serene Meads Bay, is Anguilla de ultieme bestemming voor strandliefhebbers. Geniet van kristalhelder water, eindeloze zonuren en rust.

Inhoudsopgave

Droom je van tropische stranden met hagelwit zand, kristalhelder water en een ontspannen sfeer? Dan is het Caribische eiland Anguilla dé bestemming voor jou. Dit kleine, maar adembenemende eiland in het Caribisch gebied vlak boven Sint Maarten biedt enkele van de mooiste tropische stranden ter wereld. Anguilla is de thuisbasis van meer dan 33 prachtige stranden, elk met hun eigen unieke charme. In deze blog nemen we je mee naar de mooiste stranden van Anguilla, waar je gegarandeerd zult genieten van zon, zee en zand.

Ontdek het tropische strand van Shoal Bay

Shoal Bay is zonder twijfel een van de meest iconische stranden van Anguilla. Dit tropische paradijs staat bekend als een van de mooiste stranden ter wereld, en dat is niet voor niets. Shoal Bay wordt consequent gerangschikt als een van de top 10 mooiste stranden ter wereld door gerenommeerde reisbladen en websites. Met zijn uitgestrekte wit zand en het helderblauwe water dat zich zover het oog reikt uitstrekt, is Shoal Bay een droom voor strandliefhebbers

Of je nu wilt snorkelen in het koraalrif vlak voor de kust, culinair genieten bij een van de restaurants op het strand of gewoon wilt relaxen onder een palmboom, Shoal Bay biedt alles wat je nodig hebt voor een perfecte stranddag.

Tropische stranden Shoal Bay Anguilla

Wat maakt Meads Bay een van de mooiste stranden?

Meads Bay is een ander juweeltje op Anguilla, bekend om zijn brede strand en kalm, turkoois water. Dit tropische strand is ideaal voor een ontspannen dagje zonnebaden, met strandbars die perfect passen bij de serene omgeving. Anguilla geniet gemiddeld van 3.000 zonuren per jaar, wat betekent dat je bijna altijd kunt rekenen op stralend weer om van dit prachtige strand te genieten. De zonsondergangen hier zijn spectaculair, wat Meads Bay een populaire plek maakt voor romantische wandelingen en diners aan het strand.

Meads Bay Anguilla Mooiste stranden

Ontspannen aan Maundays Bay: luxe en rust in één

Maundays Bay is een van de meest exclusieve en serene stranden van Anguilla. Dit tropische paradijs staat bekend om zijn halvemaanvormige kustlijn, met zacht, wit zand en kalm, turquoise water dat perfect is voor een ontspannen dag aan zee. Maundays Bay biedt een ongeëvenaarde combinatie van luxe en rust, wat het de ideale plek maakt voor reizigers die op zoek zijn naar een verfijnde strandervaring.

Een van de hoogtepunten van Maundays Bay is Cap Juluca, A Belmond Hotel, een van de meest prestigieuze accommodaties op het eiland. Dit luxe resort ligt direct aan het strand en biedt een prachtig uitzicht op de baai en het eiland Saint Martin. Gasten kunnen genieten van eersteklas service en exclusieve voorzieningen die de ultieme ontspanning garanderen. Voor wie op zoek is naar een luxe vakantie op Anguilla, is Cap Juluca, A Belmond Hotel de perfecte keuze.

Maundays Bay Anguilla Mooiste stranden

Rendezvous Bay: prachtig uitzicht op Saint Martin

Rendezvous Bay is een van de grootste stranden van Anguilla en biedt een adembenemend uitzicht op het naburige eiland Saint Martin. Dit tropische strand is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het rustige ritme van het eiland. Het kalme, ondiepe water maakt het ideaal voor gezinnen, terwijl de zachte zeebries zorgt voor verkoeling tijdens het zonnebaden. Met een lengte van meer dan 3 kilometer is Rendezvous Bay een van de langste en meest uitgestrekte stranden van het eiland, ideaal voor lange strandwandelingen.

Toerisme op Anguilla

Anguilla ontvangt jaarlijks ongeveer 155.000 (2023) toeristen, waarvan de meerderheid komt voor de wereldberoemde stranden. Deze stranden zijn niet alleen een toevluchtsoord voor reizigers, maar ook een belangrijk onderdeel van de identiteit van het eiland. Het kristalheldere water en de uitnodigende kusten maken Anguilla een topbestemming voor strandliefhebbers die op zoek zijn naar een tropisch paradijs in de Caribbean.

Geniet van de rust op Anguilla’s tropische stranden

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Anguilla’s stranden is de rust en stilte die je er vindt. De stranden van Anguilla zijn nooit overvol. Of je nu kiest voor een dagje op Shoal Bay, Meads Bay, of een van de andere prachtige stranden, je zult altijd een rustig plekje vinden om te ontspannen. Dit maakt Anguilla de perfecte bestemming voor reizigers die willen ontsnappen aan de drukte en echt tot rust willen komen.

Anguilla’s stranden: voor ieder wat wils

Anguilla is de thuisbasis van enkele van de mooiste tropische stranden ter wereld, en elk strand heeft zijn eigen unieke charme. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, of romantiek, je zult het vinden op de stranden van dit prachtige Caribische eiland. Een bezoek aan Anguilla is niet compleet zonder iedere dag door te brengen op een van deze adembenemende stranden.

Bekijk onze reizen naar strandeiland Anguilla

Ontvang een vrijblijvend persoonlijk reisvoorstel voor jouw vakantie in de Caribbean

Boek veilig en vertrouwd

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:
7 dagen




Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

7 dagen

Persoonlijke informatie

Reisinformatie

Contactinformatie

Boek veilig en vertrouwd 

Op dit moment is onze gemiddelde wachttijd:

4 werkdagen