Skip to main content

Veilig en onbezorgd op vakantie

Op vakantie tijdens corona naar de Caribbean

De wereld is ruim 2 jaar in de ban van het coronavirus. Inmiddels weten we steeds meer over het virus en kunnen we steeds weer wat meer. Bay Travel wilt jou ook in coronatijd een veilige en onbezorgde vakantie naar de Caribbean laten beleven.

Zoals het er nu naar uitziet blijft corona voorlopig onder ons. Dit neemt niet weg dat we met z’n allen weer staan te popelen om (verre) reizen te maken. Reizen met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs en/of aanvullende pcr-test zal voorlopig eerder regel dan uitzondering zijn. Het voornaamste is dat we weer mogen en kunnen reizen. Deze pagina helpt jou op weg wat je op vakantie tijdens coronatijd naar de Caribbean van ons mag verwachten, maar ook waar je zelf aan moet denken. Als we er samen voor gaan, staat niets jouw droom vakantie naar de Caribbean nog in de weg.

Onze 4 zekerhedenIk wil op vakantie naar de Caribbean
Op reis tijdens corona naar de Caraïben
 • Up to date coronaregels
 • Veilig op vakantie
 • Korting op PCR-testen
 • Kosteloos verzekeringsadvies

Op vakantie tijdens coronatijd naar de Caribbean

Wat mag je van Bay Travel verwachten?

Wij bieden jou 4 zekerheden op vakantie tijdens coronatijd naar de Caribbean. In het huidige beleid ten aanzien van reisadviezen is het zeer onaannemelijk dat de eilanden in het Caribisch deel van ons Koninkrijk weer een code oranje of rood krijgen.

Indien echter toch kort voor vertrek op de eilanden in het Caribisch deel van ons Koninkrijk code oranje of rood geldt, dan bespreken en overleggen wij graag met jou de mogelijkheden; je kunt bij code oranje besluiten op vakantie te gaan of wij leveren maatwerk om de reis eventueel om te boeken. Bij code rood kun je te allen tijde de reis kosteloos annuleren. Indien nodig zorgen wij voor repatriëring.

eiland icoon
Zekerheid 1

Op de hoogte van de laatste corona maatregelen

Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de corona maatregelen en eventuele inreisbeperkingen op onze Caraïbische bestemmingen. We hebben hier een speciale pagina voor ingericht. Let wel, de corona maatregelen zijn onderhevig aan wijzigingen, er kunnen geen rechten worden ontleend aan de door ons verstrekte informatie. We doen ons best om de pagina up te date te houden, maar het is je eigen verantwoordelijkheid om de meest recente informatie te controleren op bijvoorbeeld de website van de Rijksoverheid.

Corona maatregelen per eiland
reisplan icoon
Zekerheid 2

Veilig verblijf met optimale hygiëne

Wij zorgen er voor dat je veilig op vakantie tijdens corona naar de Caribbean kunt. Zo zijn er in alle accommodaties de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen, zoals bijvoorbeeld optimale hygiëne, toegang tot desinfectiemiddel en social distance. Zo dragen zij bij aan het tegengaan van de verspreiding van het virus, en kun je met een gerust hart een heerlijke vakantie beleven.

ticket icoon
Zekerheid 3

Korting op PCR-test & Antigeen-test

Het is tegenwoordig noodzakelijk om voor vertrek een negatieve uitslag van een PCR-test of Antigeen-test te kunnen overleggen. Wij kunnen in samenwerking met de VvKR deze commerciële tests met een aantrekkelijke korting aanbieden, inclusief gezondheidsverklaringen via Coronalab.eu en HealthCheckCenter. Dat is nog eens mooi meegenomen op vakantie tijdens corona naar de Caribbean.

cocktail icoon
Zekerheid 4

Advies reis- en annuleringsverzekering met COVID-dekking

Deze onzekere tijden vragen om uitgebreid advies over het afsluiten van de juiste reis- en annuleringsverzekering. Het is belangrijk een verzekering af te sluiten die een complete dekking biedt voor corona-gerelateerde kosten als gevolg van bijvoorbeeld ziekte, een positieve testuitslag of quarantaine. Wij werken samen met Europeesche Verzekeringen die ook dekt bij code oranje, wat annuleren van de reis niet langer nodig maakt.

Met Bay Travel kun je onbezorgd op vakantie tijdens corona naar de Caribbean!

 • Geheel vrijblijvend
 • Persoonlijk reisvoorstel
 • Jouw vakantie Caribbean op maat
 • Contact binnen 1 dag
Op vakantie tijdens corona Vakantie Saint Vincent en de Grenadines Mayreau mooiste stranden van de Caribbean

Op vakantie tijdens coronatijd naar de Caribbean

Veelgestelde vragen over op vakantie tijdens corona

Wat gebeurt er als er vlak voor vertrek een negatief reisadvies (code oranje/rood) wordt afgegeven voor mijn vakantiebestemming?

Wanneer vlak voor vertrek door het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies wordt afgegeven voor jouw vakantiebestemming, dan bestaat de kans dat de reis vermoedelijk niet kan worden uitgevoerd of dat sommige reisonderdelen niet het beoogde resultaat zullen geven.

We zullen in dat geval contact met je opnemen om samen in overleg te bekijken of de reis toch door kan gaan of eventueel kan worden verplaatst naar een later tijdstip. Mochten wij de reis helemaal niet kunnen uitvoeren, dan ontvang je van ons de betaalde reissom terug.

Wat gebeurt er als ik vlak voor vertrek positief wordt getest op corona?

Het zal je maar gebeuren, de PCR-test wijst uit dat je vlak voor vertrek positief test op corona. Wanneer je door een positieve PCR-test niet op vakantie kunt, is dit helaas geen geldige reden om de reis kosteloos te annuleren. De standaard annuleringskosten zijn in dit geval van toepassing, die je terug kunt vinden in onze Algemene Voorwaarden.

Zorg er daarom altijd voor dat je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, in de meeste gevallen vergoedt de annuleringsverzekering namelijk de van toepassing zijnde annuleringskosten. Wij helpen je graag met het afsluiten van een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering. Indien je al een verzekering hebt, informeer dan bij jouw eigen verzekeringsmaatschappij naar de van toepassing zijnde voorwaarden.

Wat gebeurt er als tijdens mijn vakantie het reisadvies wordt bijgesteld naar 'oranje' of rood'?

We nemen zo snel mogelijk contact met je op, indien het reisadvies van jouw vakantiebestemming ten tijde van je vakantie veranderd naar ‘oranje’ of ‘rood’. Op de eilanden werken we samen met uitstekende vertegenwoordiging ter plaatse die jou ook fungeren als eerste aanspreekpunt, wel zo handig met het tijdsverschil.

In overleg met elkaar zullen we bekijken en beoordelen of de situatie veilig genoeg is om de vakantie af te maken, of dat we in samenspraak de terugreis voor je vervroegen. Bij Bay Travel ben je met het boeken van een pakketreis sowieso verzekerd van repatriëring in geval van calamiteiten of code rood.

Wat zijn de kosten van een PCR-test?

Als je bij Bay Travel je vakantie hebt geboekt, ontvang je een speciale korting voor de PCR-test of Antigeen-test bij HealthCheckCenter of Coronalab.eu.

De kosten bij HealthCheckCenter voor de PCR-test bedragen € 40,- per persoon en de kosten voor een Antigeen-test bedragen € 29,50 per persoon. Na registratie ontvang je het benodigde certificaat gratis.

Het unieke van Coronolab.eu is dat zij het testresultaat dezelfde dag nog aan je doorgeven, mits de test voor 11:30 uur is afgenomen. De kosten bij Coronalab.eu voor de PCR-test bedragen € 49,- per persoon en de kosten voor een Antigeen-test bedragen € 39,- per persoon. Na registratie ontvang je het benodigde certificaat gratis.

Wat gebeurt er als ik op vakantie positief test op corona of corona-gerelateerde klachten krijg?

Het risico t.a.v. het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard zijn risico’s die jij zelf draagt. Steeds meer reisverzekeringen dekken COVID-gerelateerde kosten op reis en een aantal bestemmingen vereist dat je een kleine bijdrage levert voor een COVID-verzekering. Waar nodig zullen wij je altijd hulp en bijstand verlenen, natuurlijk staat onze vertegenwoordig ter plaatse ook voor je klaar.

Wij helpen je graag met het afsluiten van een kortlopende of doorlopende reisverzekering die COVID-gerelateerde kosten dekt.

 • Geheel vrijblijvend
 • Persoonlijk reisvoorstel
 • Jouw vakantie Caribbean op maat
 • Contact binnen 1 dag